Vteřiny od zkázy: Ke srážce letadel chybělo málo, nebezpečný manévr zachytilo video

Palubní kamera policejního vozidla ve městě Syracuse zachytila nebezpečný incident dvou letadel.

Nebezpečný incident na letišti ve státě New York

Pouhé vteřiny dělily od srážky dvě dopravní letadla na letišti v Syracuse ve státě New York. Palubní kamera policejního auta v pondělí zachytila nebezpečný manévr, kde jedno z letadel právě přistávalo a druhé naopak vzlétalo. Oba stroje zřejmě mířily na stejnou dráhu. Případem se zabývá americký Federální úřad pro civilní letectví, uvedl web CNN.

Nebezpečný incident se odehrál v pondělí kolem poledne, upřesnila CNN. Na záběrech palubní kamery je dobře viditelné, jak jeden ze strojů právě vzlétl a druhý naopak přistával.

ČTĚTE DÁLE: Hrůza ve Švýcarsku. Muž zranil mačetou těhotnou i tříměsíční dítě. Měl mít psychické problémy

Podle zjištění CNN se mělo jednat o let společností PSA Airlines, přilétající z Washingtonu, a Endeavour Air, mířící do New Yorku.

„Dispečer letového provozu nařídil letadlu PSA Airlines 5511, aby obletělo Mezinárodní letiště Syracuse Hancock a drželo se v dostatečné vzdálenosti od letadla, které právě vzlétalo z dráhy,“ vysvětlil mluvčí Federálního úřadu pro civilní letectví pro televizní stanici Fox News.

Zatím není zcela jasné, v jaké vzdálenosti se od sebe obě letadla nacházela. Podle zjištění CNN mohly být oba stroje v kritické chvíli od sebe vertikálně vzdáleny odhadem 625 stop (přibližně 190 metrů). Horizontální vzdálenost nebyla dosud zjištěna.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:  Nehoda v přímém přenosu. Muž u Mohelnice porušoval předpisy a narazil, lidé mu přejí kriminál

Tagy:
New York doprava dopravní nehoda Endeavour letecká doprava letecká nehoda Fox News Washington, D.C. videokamera Syracuse produkty a služby ekonomika, obchod a finance katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události PSA Airlines