Tříletého Jarka unesl nějaký muž, tvrdí svědek. Záchranáři zveřejnili detaily pátrání

Tříletého Jarka unesl nějaký muž, tvrdí bratranec chlapce. Pátrání po dítěti z Košického kraje začalo ve středu, jeho tělo bez známek života objevili záchranáři v pátek asi kilometr od vesnice, kde se ztratil. Do pátrací akce se zapojil také vrtulník, drony a kynologové, kteří tělo objevili. Vyšetřující lékař nevyloučil, že v chlapcově smrti sehrál roli i někdo další. Bude proto provedena soudní pitva.

Chlapce hledalo okolo obce Ďurkov podle deníku Košicak také několik desítek dobrovolníků a profesionálové ze záchranných složek.

ČTETE TAKÉ: Tragický konec pátrání po tříletém Jarkovi. V lese u Košic našli tělo, ze slov otce mrazí

Jarek se v okolí obce ztratil ve středu. Z lesa, kde si měl hrát s dětmi, se nevrátil. „Po krátké době kontaktoval zasahující složky pilot sportovního letadla, který si po přeletu nad oblastí všiml podezřelého objektu na jedné louce. Na místo se okamžitě vydali kynologové Hasičského záchranného sboru. Záhy na určeném místě nalezli tělo chlapce,“ uvedli podle deníku Nový čas záchranáři. Vedle těla chlapce našli bundu.

Verze okolo zmizení chlapce se podle tvnoviny.sk liší. Jeden z jeho bratranců vypověděl, že Jarka měl unést nějaký muž. „Šla jsem se podívat k řece, jestli nespadl do vody. Křičela jsem, ale nikdo neodpovídal,“ popsala matka chlapce.

Dítě nalezli záchranáři tváří dolů bez známek života. Jeho oblečení leželo vedle něj. Deník Košicak napsal, že Jarek pravděpodobně zemřel již ve středu, kdy vyčerpáním umrzl. Soudní lékař nevyloučil cizí zavinění.

„Jednou z možných příčin úmrtí je podchlazení. Na jeho těle nebyly zjištěny žádné známky fyzického násilí. Cizí zavinění jsem však nevyloučil a bude provedena soudní pitva. Je překvapivé, že tak malé dítě dokázalo v lese překonat přibližně 1 500 metrů, navíc se značným převýšením,“ konstatoval podle Topky.sk vyšetřující lékař Otto Mižík. Policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro trestný čin zabití.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rodinné drama v Bratislavě: Mladík měl ubodat svou matku, pak se zabil skokem z 11. patra

Tagy: