Tragický konec pátrání po tříletém Jarkovi. V lese u Košic našli tělo, ze slov otce mrazí

Rozsáhlé pátrání po pohřešovaném tříletém chlapci, které na Slovensku probíhalo od středy, skončilo smutnou zprávou. Podle informací tamních médií bylo tělo malého Jarka z Ďurkova v Košickém kraji nalezeno hluboko v lese bez známek života. Rodiče, kteří stále doufali, že se jejich syn najde živý, jsou zprávou zdrceni.

„Krátce po poledni jsme obdrželi nesmírně smutnou zprávu. Pohřešovaný tříletý chlapec z obce Ďurkov byl vypátrán, bohužel bez známek života. Rodině a pozůstalým vyjadřujeme hlubokou soustrast,“ napsala na Facebooku Dobrovolná civilní ochrana Košického kraje.

„Nevíme, co se stalo. Řekli nám jen, že Jarko už není naživu. Stále jsme věřili, že ho uvidíme živého...,“ řekl chlapcův otec podle slovenského webu Nový čas.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Páťák vyhrožoval učitelce smrtí, překvapil znalostí jejího domu. Pak hasičům ničil zbrojnici

O tragickém nálezu jako první informoval web noviny.sk, podle kterého bylo Jarkovo tělo nalezeno kilometr od vesnice bez známek života. Mezi obcemi Svinica a Ďurkov ho měl spatřit pilot malého letadla. Na místo zamířil soudní lékař.

Chlapcova matka Simona měla jít společně se svými třemi dětmi sbírat dřevo. Poté se doma najedli a děti si šly do lesa opět hrát. Vrátily se ale jen dvě z nich, bez Jarka. Po malém chlapci pátrali hasiči a dobrovolníci, policisté i vrtulník ministerstva vnitra. „Bylo prohledáno nejen blízké okolí nebo místa možného pobytu nezletilého, ale i blízký lesní porost,“ řekla v pátek mluvčí košické krajské policie Lenka Ivanová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pěsti a kopance do ležícího školáka. Drsné video z nádraží Slováky pobouřilo, přibude hlídek

Tagy: