Zemřel mluvčí slovenských špionů a známý moderátor. Přátelský člověk, vzpomínají kolegové

Ve věku 63 let zemřel ve čtvrtek slovenský televizní moderátor a novinář Branislav Zvara. Působil rovněž na pozici mluvčího politiků či zpravodajské služby – Slovenské informační služby (SIS). Veřejnost si ho může pamatovat jak z televizních obrazovek, tak z vysílání rádia. Smutnou zprávu zveřejnila zmíněná zpravodajská služba.

Známý televizní moderátor a později politický mluvčí zemřel 1. srpna. „S věnováním krátké vzpomínky na jeho osobnost bychom chtěli uctít jeho památku. Braňo byl společenský, bezprostřední, přátelský člověk s dobrodružnou povahou,“ uvedli zástupci zpravodajské služby.

K TÉMATU: Smutná zpráva pro filmaře. Zemřel slovenský kameraman, bylo mu 40 let. Našli ho u něj v bytě

Podle bývalých kolegů ovládal střelbu a miloval jízdu na motorce. Kromě toho měl prý „duši poety“ a vyznačoval se přehledem i bohatými zkušenostmi. „Před kariérou mluvčího politiků působil jako dlouholetý novinář na různých pozicích v elektronických médiích,“ dodali zpravodajci ve své vzpomínce.

Zvara kromě svého působení u informační služby pracoval ve zpravodajství Slovenské televize (dřívější název dnešní RTVS, pozn. red.), a to na pozici šéfeditora. Rovněž byl v letech 2006 až 2010 mluvčím ministra hospodářství Ľubomíra Jahnátka, shrnul web aktuality.sk.

K jeho skonu se vyjádřil i bývalý předseda Slovenského syndikátu novinářů Ján Füle: „Včera (ve čtvrtek, pozn. red.) zemřel můj kamarád a bývalý kolega Braňo Zvara. Mohli jste ho vídat na obrazovce, slyšet ho z rádia,“ uvedl v příspěvku na síti X.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Slovenský soud rozhodl o vydání dezinformátora Zítka do Česka. Podal si proti tomu stížnost

Tagy:
moderátor Slovensko rádio televize novinář úmrtí mluvčí Slovenská informační služba Branislav Zvara Ján Füle