Mladý policista Roman zemřel při děsivém neštěstí. Pro létání žil, vzpomínají kolegové

Středeční letecké neštěstí připravilo o život čtyři lidi, jednou z obětí byl mladý policista Roman. Bylo mu pouhých 26 let. To, co měl nejradši, se mu stalo osudným, truchlí slovenská policie. Při pádu letadla zahynul i pilot Majo Oravec, totožnost zbylých dvou mužů není známá.

V letadle, které se ve středu zřítilo poblíž Trenčína, seděl i příslušník Pohotovostní motorizované jednotky Roman Zlatovský, píše slovenský deník Nový Čas. Chtěl se stát pilotem. Miloval, když se mohl vznášet vysoko v oblacích a pozorovat svět z ptačí perspektivy. „Létání bylo jeho vášní. Žil pro něj a bohužel se mu to, co měl nejradši, stalo osudným,“ napsali na Facebooku slovenští policisté, které smrt jejich kolegy silně zasáhla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smutný osud: Pavlovi před měsícem kamarád zachránil život. Teď oba zemřeli při bouračce

U policie působil od 1. července 2018 a mezi členy policejního sboru byl velmi oblíbený. Slovenští muži zákona na něj budou vzpomínat jako na super kluka, kolegu a kamaráda. „Věř, že na tebe nikdy nezapomeneme a navždy zůstaneš v našich srdcích,“ poslali Romanovi vzkaz do nebe. „Dávej na nás seshora pozor! Čest tvé památce,“ doplnili.

Romanovým rodičům a nejbližší rodině vyjádřili upřímnou soustrast.

Jak už dřív uvedla policie, při pádu letadla přišel o život i Majo Oravec, dlouholetý instruktor z letecké školy JetAge. Totožnost dalších dvou obětí zatím není známá.

STÁLE TOMU NEDOKÁŽEM UVERIŤ 😢 Majo, už si spolu na jar zalietať nepôjdeme, ako sme sa dohodli pred Vianocami. 😞 Budete...

Posted by Martin Klus on Thursday, February 23, 2023

Na sociálních sítích vyjádřil zármutek i poslanec Martin Klus, který se s Oravcem znal. „Majo, už si spolu na jaře nepůjdeme zalétat, jak jsme se dohodli před Vánoci. Budete nám v letecké komunitě moc chybět, kluci. Upřímnou soustrast vašim blízkým, nedokážu ji ani popsat slovy,“ napsal.

Klus také sdílel myšlenku, která se týkala výsledků vyšetřování. „Vážně se muselo něco stát. Nouzová přistání právě na těchto místech se trénují hned při prvních vzletech,“ zamyslel se nad neštěstím.

K tragédii došlo krátce před třetí hodinou odpoledne. Malé letadlo se zřítilo na pole v blízkosti obce Trenčianske Stankovce. I přes rychlý příjezd záchranných složek se posádce letadla nepodařilo pomoci. Případem se v současné době zabývají vyšetřovatelé a začalo trestní stíhání ve věci zločinu Všeobecného ohrožení, informovaly Topky.sk.

Tagy: