Smutný osud: Pavlovi před měsícem kamarád zachránil život. Teď oba zemřeli při bouračce

Při tragické nehodě v obci Gbelce ve slovenském okrese Nové zámky přišli ve čtvrtek 16. února o život třiadvacetiletý Brian a jeho jednašedesátiletý kamarád Pavol. Těžký osud je ale potkal ještě dříve, když Palovi vyhořel dům a Brian mu zachránil život. Jejich rodiny si nyní nemohou dovolit zaplatit pohřeb.

Ve čtvrtek 16. února došlo na silnici u obce Gbelce k tragické nehodě. Třiadvacetiletý řidič vozu Citroen C5 při předjíždění v pravotočivé zatáčce z dosud neznámých příčin vyjel ze silnice do příkopu, přičemž jeho vůz narazil do stromu a převrátil se na střechu, informoval web nitra.zoznam.sk.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMNAT: Děsivá nehoda se třemi oběťmi má dohru. Ivan poslal rodinám z vazby bolestný dopis

„Auto zůstalo převrácené na střeše a dvě osoby byly uvězněné uvnitř. I přes poskytnutou pomoc 61letý spolujezdec svým zraněním na místě podlehl. Mladého řidiče se lékaři snažili resuscitovat, ale marně. Zemřel necelé dvě hodiny po nehodě. Okolnosti, míra zavinění a přesná příčina nehody jsou předmětem vyšetřování,“ uvedli slovenští policisté na svém Facebooku.

TRAGÉDIA PRI GBELCIACH: AUTO PADLO DO PRIEKOPY, ZAHYNULI DVAJA ĽUDIA K tragickej udalosti došlo pri obci...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Thursday, February 16, 2023

Podle informací webu Noviny.sk řídil mladý muž bez řidičského průkazu. Na místo tragické nehody byl přivolán také dopravní expert. „On špatně odhadl zatáčku. Těžko se to odhaduje dopředu, když je mlha a viditelnost je možná 20 až 35 metrů, ta rychlost musí být velmi nízká, člověk musí mít oči na stopkách, bez toho to nejde, jinak nedojedete bezpečně do cíle,“ popsala mluvčí Krajského ředitelství policie v Nitře Renáta Čuháková.

Záchrana z hořícího domu

Rodiny obou mužů jsou po nehodě zdrcené. Staršímu z nich navíc nedávno oheň zničil dům, přičemž mu jeho kamarád Brian zachránil život. „Příběh obou mužů byl těžce zkoušen osudem již před měsícem, kdy Palovi shořel dům a byl to právě Brian, kdo mu spolu s policisty z Bátorových Kosířů, kteří za tento čin nedávno obdrželi ocenění, zachránil život. Je smutné, že osud tomu chtěl jinak,“ popsal jeden z příbuzných. Web Noviny.sk ale uvádí, že muž nechtěl dům opustit.

Třiadvacetiletý Brian pocházel ze sociálně znevýhodněného prostředí. Jeho matka má čtyři děti a nemá peníze na zaplacení pohřbu. Jeden z jeho známých se proto rozhodl založit veřejnou sbírku. Cílem je pomoci Palově rodině. „Kdyby jen polovina z vás poslala nějaké euro, pomohli bychom s pohřbem pana Pala J., 61 let, který byl spolucestujícím. Obě rodiny jsou ze sociálně slabých poměrů a jsou na tom velmi špatně,“ popsal Brianův známý s tím, že vybrané peníze budou rozdělené mezi obě rodiny.

Tagy:
nehoda Slovensko rodina Facebook havárie dům Citroën C5 Policia Slovenskej republiky Gbelce