CNN: Neuvěřitelná tragédie. Tornádo připravilo ženu o malou dceru, zatímco rodila druhé dítě

Okamžiky velkého štěstí i obrovského smutku v jedné chvíli zažila žena v americkém státě Mississipi. Zatímco rodila v nemocnici své druhé dítě, její dvouletá dcera se stala obětí tornáda. Zemřela ve zcela zdevastovaném mobilním domě, píše americká CNN.

Tornádo a ničivé bouře, které se minulý víkend prohnaly státem Mississippi. Zanechaly za sebou spoušť a nejméně 24 obětí. Těsně předtím svěřila Dominique Greenové svou malou dceru Aubrey rodičům a odjela do porodnice. Prarodiče ten den hlídali kromě Aubrey i dvě vlastní děti ve věku 10 a 11 let a další vnoučata – osmiletého Kaleba, sedmiletou Kelsey a roční Kensley, které jim svěřila Jesssika, sestra Dominique, napsala CNN.

Nikdo v té době netušil, že se blíží tornádo, vypověděla JoAnn Wintonová, teta Dominique a Jessiky, která bydlela ve vedlejším domě. To přišlo neuvěřitelně rychle. „Slyšela jsem něco jako vlak... můj starší syn volal: ‚Lehněte si na podlahu, lehněte si na podlahu!‘“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zázrak uprostřed zkázy. Tornádo srovnalo se zemí restauraci, zaměstnanci přežili v lednici

Žena poté šla zkontrolovat mobilní dům svých příbuzných, na jeho místě ale nic nebylo. „Neviděla jsem žádný dům a když jsem se rozhlédla, viděla jsem dítě ležet kousek od babičky… byla u něj sanitka a prováděli mu masáž srdce,“ sdělila Wintonová pro CNN. Malá Aubrey ale přes veškerou snahu záchranářů zemřela.

Byla šťastné dítě, které milovalo tanec a bylo velmi sladké, řekla Winstonová o své malé neteři. Ráda si hrála na houpacím koni, který byl později nalezen mezi troskami. V době tragédie porodila její matka v nemocnici zdravého chlapečka.

Podívejte se na domy zpustošené tornádem:

Osmiletý Kaleb utrpěl vážné poranění mozku a je připojen na ventilátor na jednotce intenzivní péče. „Řekli mi, že můj syn krvácel z hlavy,“ uvedla jeho matka Jessica a dodala, že cítí „bolest a frustraci z toho, že se včas nedokázala dostat k synovi nebo neteři“.

Jessica zahájila kampaň na GoFundMe, která má pomoci pokrýt výdaje na zdravotní péči pro Kaleba. „Pokusí se ho probudit, aby viděli, co dělá jeho mozek. Říkají, že to teď nepoznají, protože je pod sedativy,“ dodala pro CNN.

Tagy: