CNN Prima NEWS dosáhla na rekordní share přes 1,5 procenta. Web má za sebou nejlepší měsíc

Historicky nejlepší výsledek má za sebou televizní program CNN Prima NEWS, který uplynulou neděli zaznamenal rekordní celodenní share 1,52 procenta v cílové skupině 15+. A úspěch slaví také web, který se díky únorovému rekordu poprvé zařadil v měsíční návštěvnosti mezi pět nejlepších zpravodajských webů v Česku.

Televize CNN Prima NEWS zaznamenala rekordní celý osmý týden, kdy stanice průměrně dosáhla share 0,81 procenta v cílové skupině 15+. V neděli byla nejúspěšnějším pořadem Partie Terezie Tománkové, která se tak stala nejsledovanějším diskusním pořadem dne. V její první části vystoupil prezident Miloš Zeman, ve druhé hodině pak premiér Andrej Babiš (ANO) a ve třetí hodině byl hostem předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Celkový reach na hlavním kanálu Prima a CNN Prima NEWS byl 1 058 926 diváků v CS 15+.

První hodinu Partie Terezie Tománkové sledovalo od 11:00 na Primě a CNN Prima NEWS 434 000 diváků (share 21,78 %) v CS 15+. Druhou hodinu si na stejných stanicích nenechalo ujít 566 000 diváků (share 25,69 %). Třetí hodinu vysílanou pouze na CNN Prima NEWS sledovalo 108 000 diváků (share 4,99 %). Pořad Partie Terezie Tománkové měl v minulém týdnu na webu CNNPrima.cz 102 060 přehrání.

Rekordní úspěch pro web CNNPrima.cz

Nejlepší měsíc za dobu svého působení od května minulého roku má za sebou web CNNPrima.cz, který v únoru zaznamenal návštěvnost 3 374 315 reálných uživatelů. Za necelý rok od svého startu se tak dostal mezi pět nejsledovanějších českých zpravodajských webů. Vedle toho web CNN Prima NEWS zaznamenal v únoru rekordních 10 192 449 video views.

Skupina webů iPrima.cz se stala v únoru pátou nejnavštěvovanější doménou v Česku.

„Klíčové bude ještě dále posilovat větší propojení obsahu webu s televizní produkcí, abychom co nejvíce vytěžili obsah, který pro multiplatformu CNN Prima NEWS připravujeme,“ říká Tomáš Večeřa, ředitel on-line zpravodajství a zástupce šéfredaktora CNN Prima NEWS. „Zaměříme se také více na speciální formáty přímo pro on-line,“ dodává.

Skupina webů iPrima.cz se stala v únoru pátou nejnavštěvovanější doménou v Česku s výsledkem 4 877 745 reálných uživatelů, návštěvnost výrazně navýšil i web Prima ŽENY, který dosáhl na 1 487 300 reálných uživatelů.

Další programové novinky na CNN Prima NEWS

CNN Prima NEWS od 1. března rozšiřuje zpravodajskou relaci o Zprávy+ v pozdních večerních hodinách. Televizní stanice tím pokračuje v posilování zpravodajských relací se zaměřením na aktuální dění a celospolečenská témata.

„Večerní zprávy budou trvat 30 minut včetně počasí. Nebude to jen zpravodajský souhrn, budeme pro diváky zprostředkovávat aktuální vývoj klíčových událostí, o které není nouze ani v pozdních večerních hodinách a které mají možnost sledovat na CNN Prima NEWS v průběhu celého dne. A chybět nebudou ani nejdůležitější očekávané události a novinky nadcházejícího dne,“ říká šéfredaktor CNN Prima NEWS Pavel Štrunc.

Změny se nedávno dočkaly i Zprávy v dopoledním vysílacím čase. Zpravodajský blok se rozšířil o dopolední relace, ke kterým přibyly i Zprávy+ v 10:30 a 11:30. Ty vedle tradičního přehledu nejdůležitějších informací dne nabízí i rozhovory o aktuálních tématech s hosty z řad politiků, komentátorů a lidí z veřejného dění.

Zprávy+ nám umožňují detailně rozebrat nejzásadnější události dne, o kterých se diváci dozvěděli už ráno v Novém dni. Témata pak sledujeme v průběhu celého dne až do pozdních večerních hodin, a nabízíme tak divákům komplexní zpravodajský servis včetně analýz a živých vstupů z terénu,“ přibližuje Pavel Štrunc.

Více informací o regionech, více publicistiky

Odpolední vysílání od začátku února posílily Zprávy z regionů s moderátorkou Markétou Fialovou. Pořad zaměřený na lokální dění se snaží být blíže divákům v jednotlivých regionech. A to jak výběrem témat, která se jich týkají, tak i fyzicky. Diváci se navíc můžou stát součástí vysílání díky staronové platformě Budu na Primě, přes kterou můžou posílat svá videa do redakce a čekat, až se objeví na obrazovce.

Vedle obsahové části se rozšiřuje i zpravodajský tým. „Na novinky máme pozitivní ohlasy, i proto budeme zpravodajský obsah v našem vysílání posilovat. Pro diváky máme v tomto směru připravené další změny, které postupně představíme,“ doplňuje šéfredaktor Pavel Štrunc.

Jednou z dílčích programových změn je prohození vysílacích časů pořadů Interview a K věci. Diskusní pořad s podrobným rozborem aktuálních událostí a témat s významnými postavami veřejného života K věci začíná ve 12:30. Zajímavé příběhy a lidé v pořadu Interview startují v 17:30.

Tagy: