Brutální smrt rodiny včetně dítěte na sídlišti. Co dělala policie pět hodin? zuří sousedé

Vše nasvědčuje tomu, že se v neděli na bratislavském sídlišti Petržalka odehrála několikanásobná vražda. Co přesně se v bytě stalo, zatím ale stále není zcela jasné. Podivné okolnosti činu tak vyvolávají spoustu otázek.

Všechno to začalo smrtí sedmadvacetiletého muže, který vypadl z okna v neděli krátce po desáté hodině ranní. Po převozu do nemocnice zemřel na vážná zranění. Jeho totožnost nebyla zprvu známá, protože při sobě neměl žádné doklady. Odkud vyskočil, se tak nedařilo zjistit dlouhé hodiny.

„Nejdřív se vykonávají úkony toho charakteru, aby se zjistily osoby, které můžou ztotožnit tu osobu. Tedy policista by měl byt po bytě kontaktovat osoby a zjistit totožnost,“ popsala pro TV JOJ právnička Lucie Kurilovská.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Marek ubodal soka v lásce, pak se opilý vysmíval policii. Video s jeho slovy obletělo svět

Přibližně o pět hodin později vyskočila z okna i jeho starší sestra. Podle televize JOJ měla na těle více bodných poranění a dopadla hned vedle policejní hlídky. Její tělo doslova jen o pár centimetrů minulo policistu. „Ve vztahu k pádu devětatřicetileté ženy bylo zahájeno trestní stíhání ve věci zločinu zabití,“ popsal mluvčí krajského ředitelství policie ve slovenském hlavním městě Michal Szeiff.

„Přijelo druhé policejní auto, kolem 15:20, vytáhli dron a lokalizovali ten byt,“ popsal další dění jeden z místních obyvatel. Právě pomocí dronu se podařilo najít židli u okna a ohnuté ochranné hroty proti ptákům na parapetu.

To nejhorší ale přišlo po vstupu policistů do vytipovaného bytu. Uvnitř totiž objevili bezvládné tělo malého dítěte, které na sobě mělo rovněž bodné rány. „Ve vztahu k nálezu těla devítiletého chlapce bez známek života v jednom z bytů, začal vyšetřovatel trestní stíhání ve věci obzvlášť závažného zločinu vraždy,“ doplnil Szeiff.

Celý průběh událostí v místních vyvolává více otázek než odpovědí. „Zaráží mě, co dělali těch pět hodin, že nedokázali zjistit, ze kterého balkonu vyskočil,“ řekl jeden z obyvatel sídliště. Policie uvádí, že po prvním pádu neexistoval zákonný důvod pro otevření bytu. „Je těžké říci, jestli tam byly nějaké překážky a policisté měli konat během hodiny nebo během osmi,“ upozornila právnička.

Více než desítka policistů tak na místě zjišťovala, co se v bytě stalo. Vyšetřovatelé v okolí zpovídali sousedy, aby získali bližší informace. V příštích dnech se budou snažit rozluštit, kdo na koho zaútočil a co stálo za pádem z okna. Jednou z variant je, že muž zavraždil chlapce a skočil z okna. Když to žena uviděla, tak si sáhla na život i ona. Druhou verzí pro vyšetřovatele je, že muž pobodal jak chlapce tak ženu. Policie zároveň vyloučila, že by v bytě byla čtvrtá osoba.

Tagy: