Co stálo za tragédií v Loučce? Muž se měl léčit s psychickými problémy, tvrdí místní

V sutinách domu hasiči našli těla tří dětí a ženy

Vyšetřování v Loučce na Vsetínsku pokračuje

Třetím dnem pokračuje vyšetřování výbuchu rodinného domu v Loučce u Valašského Meziříčí. V jeho sutinách policisté objevili čtyři mrtvá těla, jednu ženu a tři děti. Policisté případ vyšetřují jako vraždu. Z té je podezřelý 31letý majitel domu, který skončil s těžkými popáleninami v nemocnici.

Zlínští vyšetřovatelé do Loučky dorazili krátce po osmé hodině ranní. V rozvalinách domu pracují v bílých kombinézách i kriminalističtí technici. Vyšetřovatelé budou místo činu ohledávat zřejmě ještě několik dnů. Co přesně se v neděli ráno stalo, policisté stále zjišťují.

Jednou z vyšetřovacích verzí ale je, že 31letý muž zabil svou ženu i děti a pak se pokusil spáchat sebevraždu. „Soudní lékaři provedli pitvy nalezených těl, v tuto chvíli výsledky už máme, ale z taktických důvodů je nemůžeme sdělovat,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí zlínské policie Simona Kyšnerová.

Loučka, která má přibližně osm set obyvatel, se stále se smrtí tří malých dětí a jejich maminky nemůže vzpamatovat. „Mám 70 roků, ale to jsem nezažila, je to neštěstí. Je to hrozná hrůza pro všechny,“ popsala jedna z obyvatelek obce.

Dvě ze tří mrtvých dětí chodily do místní mateřské školy. Ta dnes byla kvůli výpadku elektřiny zavřená. Učitelé ale ví, že zítra budou muset dětem nepřítomnost jejich kamarádů nějak vysvětlit. „Včera v podstatě ty informace ještě úplně nebyly ráno oficiální, takže jsme to neřešili, ale na zítřek na ráno to máme nachystané, že budeme s dětmi mluvit,“ vysvětlila místní učitelka.

Klíčový pro vyšetřování bude výslech 31letého majitele domu. Ten ale stále leží ve velmi vážném stavu v ostravské nemocnici. Podle některých sousedů se začal v poslední době léčit kvůli psychickým problémům. Zda tahle skutečnost nějak souvisí s nedělní tragédií, ale musí zjistit policie.

Tagy: