Výbuch v Loučce, kde zemřely tři děti a žena: Odborníci dokončili pitvy

V sutinách domu hasiči našli těla tří dětí a ženy.

Kriminalisté pokračují v ohledávání domu v Loučce na Vsetínsku, který v neděli ráno poničil výbuch a následný požár. Odborníci dokončili soudní pitvu všech čtyř těl, která se po explozi v sutinách našla. Informovala o tom krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Případ podle ní policie prověřuje pro podezření z vraždy.

Po explozi byla v sutinách nalezena těla, která patřila ženě a třem dětem. Při výbuchu utrpěl těžké zranění 31letý muž, který byl letecky transportován na popáleninové centrum ostravské fakultní nemocnice. „Zůstává ve vážném stavu,“ uvedla mluvčí nemocnice Petra Petlachová.

„Včera (v pondělí) se nám společně s hasiči podařilo odstranit základní sutiny způsobené výbuchem a požárem. Dále jsme provedli ohledání místa činu a zajistili stopy ve větší části objektu. Rovněž byly provedeny soudní pitvy všech nalezených těl,“ informovala Kyšnerová. Výsledek pitev nekomentovala.

„Dnes společně se specializovaným pracovištěm Odboru kriminalistické techniky a expertiz Brno pokračujeme s ohledáním místa činu,“ doplnila v úterý mluvčí. Zopakovala, že s podezřelým nelze provádět úkony trestního řízení kvůli jeho zdravotnímu stavu. Zda jde o hospitalizovaného 31letého muže, policie nepotvrdila, ale ani nevyvrátila.

Dům na jižním okraji obce, která má zhruba 800 obyvatel, explodoval v neděli ráno. Výbuch budovu výrazně poničil, část domu se zřítila. Hasiči na místě od nedělního rána rozebírali konstrukci budovy a zajišťovali statiku objektu, povolán byl také USAR tým Moravskoslezského kraje pro vyhledávání a záchranu v sutinách a Záchranný útvar Hasičského záchranného sboru ČR z Hlučína.

Tagy: