Vyšetřování tragického požáru pokračuje. V Předlicích nepřežily i dvě děti, mohlo jít o úmysl

Kriminalisté se v neděli ráno vrátili do kolonie v ústeckých Předlicích, kde při sobotním požáru zahradního domku uhořeli dva dospělí a jejich dvě malé dcerky. Podle informací CNN Prima NEWS pocházela rodina z Děčína a v zahradním domku přespávala během návštěvy u příbuzné. Vyšetřovatelé pracují podle oficiálních informací se třemi vyšetřovacími verzemi.

Kriminalisté od nedělního rána místo tragédie ohledávali. Jak uvedl vyšetřovatel Jiří Vopravil, detektivové pracují se třemi vyšetřovacími verzemi.

„V neděli se na místo dostavili experti z technického ústavu požární ochrany k prověření elektroinstalace a dalších věcí. Pracujeme se všemi verzemi, tedy úmyslné jednání, nedbalost i technická závada,“ uvedl Vopravil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rodinná tragédie ve Francii. Matka a sedm dětí zemřely při požáru domu, otec je v nemocnici

Podle vyšetřovatele zasáhl mohutný požár zahradní domek včetně přilehlého stavení. Policisté následně v horním patře stavby našli čtyři lidská těla bez známek života. Mezi místními se začalo spekulovat, že si obyvatelé domku uvnitř přitápěli v neodborně nainstalovaném topidle. To zatím policie nepotvrdila.

„Způsob vytápění v tomto objektu byl na tuhá paliva. Samozřejmě pracujeme v současné době i se svědky, kteří mohou přinést nějaké informace ke vzniku požáru,“ doplnil Vopravil.

Tagy: