Tragický požár v Předlicích: Čtyři mrtví. Zemřely i dvě tříleté dívenky, tvrdí svědci

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru patrového domu v zahrádkářské kolonii v Předlicích v Ústí nad Labem. Podle informací CNN Prima NEWS od svědků z místa našli hasiči v požářišti čtyři mrtvé. Má jít o muže, ženu a jejich dvě teprve tříleté dcerky. Rodina měla přijet na víkend ke své tetě a přespat v zahradním domku. Čtyři oběti potvrdili jak hasiči, tak policisté. Bližší informace o okolnostech tragédie ale zatím neposkytli.

„Informaci o požáru jsme dostali v 7:50 hodin. Operační středisko na místo vyslalo čtyři jednotky. Při příjezdu na místo hasiči zjistili, že rozsáhlejší zahradní domek je zasažen požárem a v průběhu hašení a průzkumu jsme našli uvnitř objektu čtyři osoby bez známek života,“ sdělil CNN Prima NEWS mluvčí krajských hasičů Petr Pelikus.

„Jedná se o rozsáhlejší přízemní zahradní domek poblíž ulice Marxova,“ dodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mám z toho obrovské trauma. Svědkyně popsala požár, při kterém uhynulo 150 krav

Mohutného černého dýmu, který stoupal ze zahrádkářské kolonie, si všimli svědci, kteří se MHD vraceli z nákupu v nedalekém obchodním centru. Případ si na místě převzali krajští kriminalisté, informovala policie na Twitteru.

„Po uhašení požáru zahradního domku jsme nalezli čtyři těla v horní části nemovitosti. Teď je na místě krajský výjezd policie a kolegové z hasičského záchranného sboru, včetně soudní lékařky, a provádíme ohledání místa činu, abychom pochopili, jakým způsobem se ten požár šířil, kde máme kriminalistické ohnisko, kde jsou požární ohniska,“ uvedl náměstek krajského policejního ředitele pro Ústecký kraj Zbyněk Dvořák.

Na místě poskytovali příbuzným obětí psychologickou pomoc krizoví policejní interventi. Příčiny požáru prozatím nejsou známé. Vyšetřovatelé podle informací CNN Prima NEWS pracují i s verzí, že si obyvatelé uvnitř přitápěli v neodborně upraveném topidle. Na místě pracoval během dne také speciálně vycvičený pes na hledání akcelerantů.

„Soudní pitva, předpokládám, proběhne nejpozději v pondělí. Během příštího týdne bychom tak mohli mít nějaké dílčí závěry,“ doplnil Dvořák.

„Zatím není jasné, co přesně se stalo. Svědci na místě popsali, že si lidé v chatce zřejmě topili dřevem. Další uvedli, že možná vybouchla lahev s plynem. Přesné příčiny a okolnosti celého tragického požáru budou nadále zjišťovat hasiči ve spolupráci s kriminalisty,“ uvedl z místa tragédie po poledni reportér Kristián Šujan.

Podobná situace se ve stejné lokalitě stala před několika lety, kdy v plamenech skončil jeden dům. Při požáru se nadýchalo kouře několik dětí. V současně době probíhá dohašování a rozebírání objektu.

Tagy: