V polském domě hrůzy netrpěli jen lidé. Incestní otec krutě týral i psa, nechal ho vyhladovět

Technici pátrají po dalších mrtvolách.

V případu vraždy tří novorozenců ve vesnici Czerniki na severu Polska se objevily nové detaily. Čtyřiapadesátiletý Piotr Gierasik a jeho dcera Paulina čelí hrozbě doživotního trestu za incest a vraždu. Navíc měli týrat i svého psa, kterého nechali vyhladovět.

Polská policie našla minulý týden v domě čtyřiapadesátiletého Piotra Gierasika ostatky tří novorozenců, které měl muž se svou dcerou Paulinou zavraždit. Prokuratura uvedla, že dvě ze zavražděných dětí pocházely ze vztahu Piotra s Paulinou, která měla incestní vztah s otcem udržovat dobrovolně. Třetí dítě bylo ze vztahu, který měl s jinou dcerou poté, co ji k sexu donutil.

K TÉMATU: Měl v sobě ďábla, báli jsme se. Sousedé promluvili o vraždách novorozenců v polském domě hrůzy

„Žena byla obviněna ze dvou vražd a z incestního vztahu se svým otcem. Muž byl obviněn ze tří vražd a z incestního vztahu se dvěma dcerami,“ vyjmenoval pro deník The Mirror Mariusz Duszyński z okresní prokuratury v Gdaňsku. Oba nyní čelí hrozbě doživotního trestu vězení.

Podle informací webu Daily Mail byl Piotr obviněn také z týrání svého bernardýna. Charitativní organizace pro zvířata, která se nyní o starého psa jménem Bethowen stará, se domnívá, že ho nechali záměrně hladovět a celý život strávil uvázaný na řetězu. Když policie psa minulý týden při razii v domě objevila, sotva stál na nohou. Nyní se zotavuje v útulku Nadace Animalsi v nedalekém městě Kocierzyna.

Zaměstnanci útulku Animalsi, který se stará o 230 psů a více než 50 koček bez domova, zveřejnili na své stránce na Facebooku fotografie Bethowena, na nichž je vidět jeho zbídačelý stav. „Celé Polsko se vzpamatovává z dramatu, které se odehrálo v jednom z měst v obci Stará Kiszewa. Odevšad dostáváme další a další informace, ze kterých tuhne krev v žilách. Byli jsme tam, abychom zajistili zvířata, která tam zůstala – Bethowen a dvě kočky už jsou tady v útulku. Jsme ale v šoku, že velký bernardýn váží jen 28 kg a celý život strávil na řetězu,“ uvedl útulek s tím, že pes potřebuje ještě důkladnější vyšetření i léčbu.

Od wczoraj całą Polska żyje dramatem jaki miał miejsce w jednej z miejscowości w Gminie Stara Kiszewa. 🥺😭 Zewsząd...

Posted by Fundacja "Animalsi" Schronisko dla Zwierząt w Kościerzynie on Saturday, September 16, 2023

Vyhlídky na uzdravení jsou podle útulku ovšem dobré. „Jsme přesvědčeni, že za několik měsíců bude z Bethowena krásný a silný pes. Domácí mazlíčci se již ke svým předchozím majitelům nevrátí,“ napsali zaměstnanci.

Sledujte nový videopodcast HLASY ZLOČINU na CNN Prima NEWS. První díl věnující se manželům Stodolovým najdete zde:

Tagy: