Měl v sobě ďábla, báli jsme se. Sousedé promluvili o vraždách novorozenců v polském domě hrůzy

Polská police řeší šokující případ. Ve sklepě rodinného domu v obci Czerniki objevila ostatky tří novorozenců. Podezřelými z vraždy a incestního vztahu jsou čtyřiapadesátiletý Piotr Gierasik a jeho dvacetiletá dcera Paulina. Polská média nyní uvedla, že se úřady o muže zajímaly již v minulosti. Místní obyvatelé tvrdí, že vesnice měla podezření, v rodině není všechno v pořádku, a muže se prý báli.

Polskem otřásl šokující případ smrti tří novorozenců. „Čtyřiapadesátiletý Piotr zplodil dvě děti se svou dvacetiletou dcerou Paulinou a třetí s další dcerou, čímž se dopustil incestu a stal se otcem i dědečkem zároveň. Právě on měl všechny tři děti krátce po narození zavraždit,“ uvedl polský deník Fakt. Mariusz Duszyński z okresní prokuratury v Gdaňsku informoval, že žena byla obviněna ze dvou vražd a z incestního vztahu se svým otcem, zatímco muž byl obviněn ze tří vražd a z incestního vztahu se dvěma dcerami.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry hromadné řežby v podchodu na nádraží. Pustily se do sebe stovky fotbalových fanoušků

Prokurátoři nyní čekají na výsledky pitev, které určí, jak děti zemřely. Mezitím policie pokračuje v prohledávání nemovitosti, aby se zjistilo, zda nejsou v domě ukryta další těla. „Policie prohledává nejen sklep domu, ale i jeho okolí pomocí 3D skeneru,“ uvedla televize Polsat. Připomněla, že Piotr měl s manželkou dvanáct dětí a všechny byly po její smrti před 15 lety svěřeny do péče otce.

Deník Fakt uvedl, že proti Piotru Gierasikovi se vedla v minulosti tři řízení. Státní zastupitelství sdělilo, že se týkala týrání dalších rodinných příslušníků a podezření na incest. „Data našeho systému ukazují, že v posledních letech bylo vedeno řízení ve věci zneužívání jiných rodinných příslušníků. Ještě dříve bylo vedeno řízení pro podezření z incestu. Všechna tato řízení byla ukončena pro nedostatek údajů potřebných k odůvodnění podezření ze spáchání trestných činů, uvedla prokurátorka Grażyna Wawryniuková z okresního státního zastupitelství v Gdaňsku.

Místní obyvatelé tvrdí, že měli podezření, že s rodinou něco není v pořádku. „Často jsme ho slyšeli křičet na děti. Jeho slovní urážky byly šokující. Někdy jsme slyšeli, jak jedna z dívek křičí,“ popsal jeden z místních obyvatel podle webu The Sun. Že se něco děje, prý věděla celá vesnice. „Je to malá vesnice, takže o takových věcech věděl každý,“ uvedl jeden ze sousedů. Další dodal, že ačkoli muž „vypadal klidně“, měl „v sobě ďábla“.

Někteří z obyvatel vesnice se čtyřiapadesátiletého muže prý báli. „On je taková osobnost, že se ho všichni ve vesnici báli. Proto to tak dlouho trvalo, než se všechno provalilo,“ řekl jeden z místních.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž se přiznal ke zneužívání dětí

Tagy: