Další detaily v případu vraždy v Tunisku. Tělo muže již převezli do Česka, proběhla pitva

V Tunisku zemřel Čech.

Pokračování případu v Tunisku

Česká kriminálka zahájila úkony trestního řízení v případu vraždy v Tunisku, ze které je podezřelá česká turistka. Redakci CNN Prima NEWS o tom informovala mluvčí Policie ČR s tím, že tělo zemřelého muže se již nachází v Česku a že lékaři již provedli soudní pitvu.

„Krajští kriminalisté zahájil úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu vraždy a provádí procesní úkony. Mimo jiné proběhla i soudní pitva,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí Policie ČR. „Úkony trestního řízení byly zahájeny pro případ, že by se tuniská strana rozhodla o předání věci pro trestní řízení do České republiky,“ dodala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Češce v Tunisku reálně hrozí trest smrti. Za plánovanou vraždu se udílí, říká mluvčí soudu

Tělo zemřelého muže již bylo ze severoafrické země převezeno do ČR. Lékařům tak bylo umožněno provést soudem nařízenou pitvu, jejíž výsledky by mohly přispět k dalšímu posunu v případu.

Případ české turistiky, která měla v Tunisku zavraždit svého manžela, budí od začátku velkou pozornost veřejnosti. Třiapadesátiletá žena nejprve tvrdila, že manžela objevila mrtvého v hotelovém pokoji poté, co se vrátila z pedikúry.

Následně ale přišel zvrat. Turistka vraždu svého muže zřejmě plánovala ještě v Česku. „Třiapadesátiletá žena měla podle prvních informací vraždu plánovat ještě před příjezdem do Tuniska na dovolenou,“ uvedl Farid Ben Jahha, mluvčí soudu v Monastiru a Mahdii. Není však jasné, jestli se k tomu žena přiznala před soudem, nebo tamní policisté objevili důkazy, které ji z předem promyšleného činu usvědčují.

Obviněná žena je ve vazbě a stále není jasné, jestli bude souzena v Tunisku, nebo České republice.

Tagy:
vražda Tunis krimi Česko Tunisko trestní řízení Policie České republiky