Mrazivé záběry z D5. Zmatený senior uháněl v protisměru 20 km, pak ujížděl policii

Potkat na dálnici auto v protisměru je hororová představa pro každého šoféra. Několik z nich si ji prožilo na vlastní kůži ve středu na dálnici D5. Cizinec v seniorském věku urazil na Tachovsku ve špatném směru jízdy zhruba 20 kilometrů.

Pořádný šok museli zažít řidiči, kteří jeli po D5 ve středu kolem jedenácté večer. Šofér původem z Německa vjel na vytíženou spojku mezi Prahou a Německem na 112. kilometru ve směru na Rozvadov. Svědci, kteří ho zahlédli, okamžitě volali na linku 158.

ČTĚTE TAKÉ: Od tragédie je dělí vteřiny. Přesně ví, co dělají, kritizuje hazardující řidiče z videa expert

Policejní hlídka z dálničního oddělení řidiče krátce na to dostihla a pokusila se ho zastavit. Šofér ale zareagoval naprosto nepochopitelně – udělal na dálnici další nebezpečný manévr. Otočil vůz a ve správném směru jízdy, tentokrát na Prahu, policistům začal ujíždět. Ti samozřejmě auto pronásledovali a zanedlouho ho dostihli.

Když Němec vystoupil a policisté ho legitimovali, nestačili se divit. Silničnímu pirátovi bylo 89 let a choval se zmateně, alkohol ovšem vyloučila dechová zkouška. Za volant si prý senior už pak sednout nechtěl. Policisté zavolali odtahovou službu a případem se dál zabývají.

Jízda v protisměru patří mezi nejnebezpečnější dopravní situace, v Plzeňském kraji letos jde už o pátý případ.

Tagy: