Od tragédie je dělí vteřiny. Přesně ví, co dělají, kritizuje hazardující řidiče z videa expert

Do redakce Krimi zpráv diváci poslali hned několik ukázek řidičů, kteří za volantem zbytečně riskovali, čímž ohrozili všechny kolem sebe. Stačilo málo a staly se zbytečné nehody, které by znovu odnesli i nevinní. „Záznamy zachycují skutečně extrémně nebezpečné kousky. Jsou to lidé, kteří přesně vědí, že dělají přestupek,“ zhodnotil dopravní expert Roman Budský pro CNN Prima NEWS záběry, na které se můžete podívat ve videu přiloženém níže.

Silnice první třídy 1/55 propojující Jihomoravský, Zlínský a Olomoucký kraj. Podle některých šoférů nebezpečný úsek, na kterém řidiči zbytečně riskují. A zaslaný videozáznam to jasně dokazuje. Řidič osobáku předjížděl v místech, kde je to zakázané, a měl co dělat, aby se vyhnul protijedoucímu kamionu.

„Bylo to vysloveně na milimetry a na zlomky vteřiny. Stačilo, aby mu chyběl zlomek vteřiny, a už se ze své cesty nevrátil,“ hodnotil záznam pro CNN Prima NEWS dopravní expert Roman Budský. Stejná silnice, dokonce to stejné místo, přesněji úsek z Přerova do Olomouce. V hlavní roli byl tentokrát řidič cisterny, který zbytečně riskoval a kvůli pár ušetřeným sekundám doslova hazardoval se životy protijedoucích řidičů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nechal na silnici krvácet osmiletého chlapce. Policisté pátrají po bezohledném řidiči dodávky

„Myslím si, že řidiči byli poměrně ztuhlí strachy, neměli kam uhnout. Řidič ve voze s přívěsem – kterého předjížděl – byl asi zděšený, když zjistil, že se mu vedle kabiny objevil náklaďák, který předjíždí v zákazu,“ komentoval Budský.

Další riskantní počínání předvedl řidič na dálnici D11 ve směru na Prahu. Očividně se mu při předjíždění už nechtělo čekat, a tak po chvíli auta včetně náklaďáku nečekaně podjel, pomohl si jízdou v odstavném pruhu a zmizel.

„Tyto všechny záznamy zachycují skutečně extrémně nebezpečné kousky. Tito řidiči by měli být dohledáváni, mělo by se pracovat s videi a řidiči by měli být trestáni. Jsou to lidé, kteří přesně vědí, že dělají přestupek, to není z neznalosti nebo nevědomosti,“ doplnil Budský.

Pořízených záznamů přišlo do redakce Krimi zpráv skutečně mnoho. Další zachytil šoféra, který nesmyslně předjížděl na dvojité plné čáře, následně řidiče – kterého předjel – vybrzdil a téměř jej donutil k zastavení. O hazardéry ale není nouze ani na Slovensku. Divák Krimi zpráv zachytil profesionálního řidiče autobusu, který předjel několik vozidel těsně před kruhovým objezdem.

Tagy: