Zlom v kauze zmizelé Maddie? Jsem to já, zneužívali mě, říká Polka. Rodina odmítá testy DNA

Polka Julia Wandeltová prohlašuje, že je Madeleine „Maddie“ McCannovou, která záhadně zmizela v roce 2007. Rodičům léta pohřešované Britky tak svitla naděje, že jejich dcera žije. Rodina polské dívky odmítá podstoupit testy DNA, které by tuto možnost buď vyvrátily, nebo naopak potvrdily.

Wandeltová, která žije v Polsku, na sebe upozornila na sociálních sítích, kde naznačila, že právě ona by mohla být Maddie, která v roce 2007 beze stopy zmizela. Jedenadvacetiletou dívku nyní vyšetřuje psycholožka, věštkyně a soukromá detektivka v jedné osobě Fia Johanssonová.

Důvod je podle zdrojů webu The Sun jednoduchý – Kate a Gerry McCannovi během let čelili již řadě falešných nadějí o nalezení své dcery, které jim způsobily další zbytečné trápení.

Johanssonová se proto snaží přesvědčit rodiče Wandeltové, aby podstoupili testy DNA, které by celou záhadu kolem původu dívky osvětlily. Takovou možnost ale rodina rezolutně odmítá. Psycholožka se proto snaží přesvědčit alespoň jednoho příbuzného, aby s testem souhlasil, píše web Daily Star.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vloupe se do domu a pozoruje spící majitele. Voyeur se přesunul do středočeské Řitky

„Chceme být k rodině McCannových velmi ohleduplní a respektovat její soukromí do chvíle, kdy budeme vědět, kdo Julia je. Musíme donutit matku nebo jiného příbuzného Julie, aby testy podstoupil. Není nutné narušovat klid Kate a Gerryho. Pokud někdo z Juliiny rodiny test podstoupí, mohli bychom vše vyřešit. Takovou možnost však odmítají. Tvrdí, že mají Juliin rodný list, já se však obávám, že ho lze velmi snadno zfalšovat,“ sdělila vyšetřovatelka.

Znaménko v oku

Wandeltová svůj příběh sdílí na sociálních sítích spolu s vysvětlením, co ji vedlo k přesvědčení, že právě ona by mohla být pohřešovanou Maddie. Tvrdí, že se jako malá stala obětí sexuálního zneužívání – údajně ji měl zneužít německý pedofil, který byl podezřelý z únosu dívky. Wandeltová navíc poukazuje na mateřská znaménka, která má na podobných místech jako Maddie. Nejvýraznějším je znaménko v oku, které deformuje zornici.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dívka nemá do tří let fotky s rodinou. Tvrdí, že je unesená Maddie

Mladá Polka tvrdí, že si na určité části svého dětství takřka nepamatuje, případně je má „v mlze“. Když prý členy své rodiny požádá, aby jí ukázali fotografie nebo vyprávěli o jejím dětství, tématu se vyhýbají. Tvrzení rodičů, že chodila po celou dobu do stejné základní školy, pak rozporuje její učitelka, uvádí web The Jerusalem Post.

Vyplní se předpověď?

Do oficiálního vyšetřovaní případu je Johanssonová zapojena od roku 2019. Tehdy měla „předpovědět“, že je Maddie stále naživu. „Vyslovila jsem předpověď, že žije, miluje hudbu, a nakonec sama zjistí svou identitu,“ sdělila webu The Sun vyšetřovatelka. Všechny její teze vyslovené před zhruba čtyřmi lety by se tak nyní mohly naplnit.

„Je zde řada shod. Julia je talentovaná hudebnice, hraje na klavír. Město, ve kterém žije, je blízko Německa. Nedokážu nyní říci, zda je Julia Maddie, nebo ne, ale nemohu tuto možnost ignorovat,“ zdůraznila.

Zmizení tehdy tříleté Maddie z letoviska v Portugalsku zůstává jedním z největších nevyřešených případů minimálně v britské historii. Od roku 2007, kdy byla dívenka spatřena naposledy, se rodiče Maddie stále drží naděje, že se jejich dceru nakonec podaří nalézt. Po holčičce jim zbyly jen vzpomínky, fotografie a „Cuddle cat“ – hračka, s níž se Maddie mazlila.

Tagy: