Trumpův atentátník měl v hledáčku i princeznu Kate. Uchovával řadu jejích fotografií

Střelec, který se minulý týden pokusil zabít amerického exprezidenta Donalda Trumpa, projevoval mimořádný zájem o britskou princeznu Kate. Informoval o tom britský web Daily Mail s odkazem na své zdroje obeznámené s vyšetřováním. Kromě ní si atentátník zjišťoval informace také o současné hlavě státu USA Joeu Bidenovi či řediteli Úřadu pro vyšetřování (FBI) Christopheru Wrayovi. Američtí kriminalisté to měli odhalit při prohlídce atentátníkova domu a elektronických zařízení.

Analýza dvou telefonů a laptopu střelce podle zdrojů webu Daily Mail ukázala, že si před spácháním činu stahoval fotografie budoucí britské královny.

ČTĚTE TAKÉ: Trump a Zelenskyj se dohodli na setkání. Přinesu světu mír, řekl kandidát na prezidenta USA

Se stejnou informací přišla také americká nezisková mediální organizace National Public Radio. Vyšetřovatelé prý zmínili jméno princezny z Walesu i během brífinku s americkými zákonodárci.

Kate byla jedinou neamerickou osobností ze střelcovy nedávné historie vyhledávání. Atentátník kromě ní sháněl informace o Joeu Bidenovi, šéfovi FBI Christopheru Wrayovi či ministrovi spravedlnosti Merricku Garlandovi.

Dále si zjišťoval detaily o Trumpově předvolebním mítinku v Pensylvánii, kde svůj útok nakonec uskutečnil, a sjezdu Demokratické strany, na kterém partaj oficiálně rozhodne o svém kandidátovi na prezidenta USA.

FBI i Kensingtonský palác se k informacím odmítli vyjádřit. Britská královská rodina se dlouhodobě vyhýbá komentářům k věcem souvisejícím s bezpečností. Proč se střelec o Kate zajímal, není jasné. Zdroje Daily Mail ale uvádějí, že projevoval velký zájem o celebrity.

Kate od konce minulého roku kvůli zdravotním komplikacím omezila svá veřejná vystoupení. V březnu ve videu na sociálních sítích oznámila, že jí lékaři diagnostikovali rakovinu a že podstupuje léčbu. Naposledy se manželka následovníka trůnu prince Williama na veřejnosti ukázala 14. července, a to když se se svou dcerou Charlotte zúčastnila finále tenisového turnaje Wimbledonu.

Trump minulou sobotu na předvolebním mítinku v Pensylvánii přežil pokus o atentát. Při střelbě přišel jen o špičku pravého ucha. Při útoku však přišel o život jeden z jeho podporovatelů. Atentátníka policie zastřelila.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Trump přijal republikánskou nominaci. Chci být prezidentem všech Američanů, řekl. V závěru útočil

Tagy: