Moment, který Trumpovi zachránil život. Exprezident se šťastně vyhnul smrtící střele

Exprezident Donald Trump během atentátu

Na Trumpově mítinku se ozvaly výstřely, prezidentský kandidát byl evakuován

Republikánský kandidát Donald Trump se smrtící střele vyhnul jen shodou náhod. Záběry z mítinku ukazují, že těsně před prvním výstřelem nepatrně pohnul hlavou. Podle svědků se jedná o moment, díky kterému exprezident skončil jen s poraněným uchem. Střelec totiž mířil na hlavu, a při přesném zásahu by zranění bylo fatální.

Trump byl během setkání s příznivci terčem hned několika výstřelů. Těsně před první ránou však nepatrně trhnul hlavou, takže ho kulka trefila jen do ucha. Trump svou hlavu otočil méně než vteřinu před vypálením. Někteří komentující na sociálních sítích hovoří o velkém štěstí, které mu zachránilo život.

ČTĚTE TAKÉ: Čeští politici odsuzují útok na Trumpa. Fiala odmítá násilí, Babiš akt označil za šílený

Trump ve svém vyjádření po střelbě popsal událost takto: „Byl jsem postřelen střelou, která pronikla horní částí pravého ucha. Ihned jsem věděl, že něco není v pořádku. Slyšel jsem svištění střel, výstřely a poté jsem ucítil, jak mi roztrhla kůži.“

Někteří svědci pro Sky News uvedli, že Trumpa zachránilo otočení hlavy. Tomu se věnují i diskutující na sociálních sítích. „Podívejte se, jak Trump otočí hlavu vteřinu před prvním výstřelem. Boží zásah,“ uvedli autoři podcastu Hodgetwins. A sám Trump na své sociální platformě Truth Social napsal, že „sám Bůh zabránil tomu, aby se stalo nemyslitelné“.

Atentát se stal jen několik minut poté, co Trump vystoupil se svým projevem. Ihned po výstřelech začali osobní strážci exprezidenta chránit.

Republikánský kandidát před odchodem z pódia zdvihl pěst směrem k publiku. Následně zamířil do nemocnice a policie místo konání evakuovala. Na místě zůstaly převržené židle, lokalitu obehnala policie žlutou páskou.

Tagy:
zranění politika Andrej Babiš sociální síť vláda Donald Trump Mike Kelly hlava státu Sky News Sněmovna reprezentantů Spojených států amerických