Další smrtelná střelba ve Spojených státech. Zemřeli čtyři lidé, útočník je na útěku

Útočník v Hamptonu v USA zastřelil čtyři lidi. (Ilustrační foto)

Při střelbě u města Hampton v americkém státě Georgia v sobotu zahynuli nejméně čtyři lidé. Střelec je na útěku a policie po něm pátrá, uvedla AP. Úřady vyzvaly místní obyvatele, aby se oblasti Dogwood Lakes, kde ke střelbě došlo, vyhýbali.

„Podezřelý je stále na svobodě a veřejnost by se měla oblasti vyhnout,“ uvedli v sobotu odpoledne podle webu CBS představitelé okresu Henry na Twitteru a Facebooku. Útočník byl údajně naposledy viděn v černém GMC Arcadia z roku 2017.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická střelba na slavnosti v Baltimoru. Dva lidé zemřeli, mezi zraněnými je asi 14 dětí

„Mohu potvrdit, že čtyři lidé zemřeli,“ uvedla mluvčí místních úřadů Melissa Robinsonová. „V tuto chvíli se po podezřelém stále pátrá,“ dodala. Motiv činu nebyl zveřejněn.

Jak uvedl na následné tiskové konferenci James Turner, policejní velitel v Hamptonu, pátrá se po čtyřicetiletém muži jménem Andre Longmore, který pochází přímo z Hamptonu. Policie vychází z toho, že je ozbrojený a nebezpečný.

Jména obětí nebyla zveřejněna. Úřad šerifa nabízí odměnu 10 tisíc dolarů (přes 210 tisíc Kč) za informace vedoucí k zadržení podezřelého. Šerif Reginald Scandrett se obrátil i přímo na uprchlého útočníka: „Ať jsi kdekoli, budeme tě pronásledovat do jakékoli díry, ve které se schováš, a dostaneme tě do vazby.“

Podle příspěvků na sociálních sítích úřadů okresu Henry došlo k incidentu v sobotu kolem 10:45 v oblasti Dogwood Lakes. Policejní oddělení v Hamptonu vede vyšetřování s pomocí policie okresu Henry a kanceláře šerifa. Informován byl také úřad pro vyšetřování v Georgii.

Město Hampton leží asi 50 kilometrů jižně od Atlanty a má kolem osmi tisíc obyvatel.

Jen od začátku letošního roku se v USA odehrálo 382 případů masové střelby. Nezisková organizace Gun Violence Archive, která statistiku vede, masovou střelbu definuje jako takovou, při níž utrpí zranění nebo přijdou o život nejméně čtyři lidé, nepočítaje v to střelce.

Tagy: