Další tragický pád stromu v Krkonoších: V osobním autě zahynula řidička, cestovala sama

Další tragédie v Krkonoších. Při kácení spadl strom na auto, řidička zemřela.

V Krkonoších po pádu stromu zemřel další člověk

Po pádu stromu na osobní auto v Krkonoších v pátek dopoledne zemřela řidička. V autě jela sama. Nehoda se stala na takzvané staré silnici ze Svobody nad Úpou do Janských Lázní, uvedla mluvčí policie Šárka Pižlová. Mluvčí správy KRNAP Radek Drahný doplnil, že k nehodě došlo při kácení. V polovině června v Krkonoších po pádu stromu na auto na silnici mezi Horním Maršovem a Malou Úpou zemřeli tři lidé.

Řidička jela ze Svobody nad Úpou do Janských Lázní po silnici, která vede údolím Janského potoka. „Na projíždějící auto spadl vzrostlý listnatý strom. Řidička zemřela na místě. Příčiny a okolnosti nehody vyšetřujeme,“ řekla mluvčí policie.

Strom u Svobody nad Úpou spadl na auto při kácení, dodal mluvčí Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) Drahný. KRNAP kácení nezadal. Na kácení se navíc podílel policista ve svém volnu. Případ si převzala GIBS.

Místo, kde se nehoda stala, podle mluvčí policie není součástí Krkonošského národního parku. Podle Drahného se nachází v takzvaném ochranném pásmu národního parku.

Hasiči na místo nehody vyslali čtyři jednotky. „Strom z vozovky jsme odstranili a osobu z auta vyprostili. Před 14:00 jsme místo předali policii,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Jiná tragická událost se stala v červnu v národním parku. Pád asi 30 metrů vysokého smrku tam pravděpodobně způsobil poryv větru. Správa KRNAP po nehodě nechala preventivně pokácet v místě tragického pádu smrku 15 stromů. Policie případ vyšetřuje jako trestný čin usmrcení z nedbalosti. Kmen zříceného stromu policisté zajistili pro znalecké zkoumání.

Tagy: