Další zastávkou závodu Prima CUP byly Karlovy Vary. Cyklisty nezastavilo ani deštivé počasí

Devátý závod seriálu Prima CUP zavítal do Karlových Varů, kde si účastníci užili tři trasy kolem známého lázeňského města. Závod ČEZ Karlovy Vary byl zařazen v prestižní nejvyšší domácí soutěži Škoda Auto Český pohár v maratonu, díky čemuž se na startu sešla česká elitní špička včetně stovek amatérských cyklistů a hobby jezdců. Trasy o délkách 65, 40 a 20 kilometrů provedly účastníky krásami a dominantami tohoto proslulého lázeňského města.

Sobotní déšť od ranních hodin skrápěl Karlovy Vary. Vytrvalý liják však do startu dětských kategorií odezněl a v poledne vítalo Karlovy Vary příjemné sluníčko, které vykouzlilo úsměv na tváři nejen účastníkům.

ČTĚTE TAKÉ: Osmý ročník akce ALPINE PRO Prima Run přilákal stovky účastníků i diváků

Start z centra Divadelního náměstí byl v Karlových Varech dominantou závodu a objevilo se u něj nespočet diváků a fanoušků. Cyklisty před startem navíc namotivovala bubenická kapela z německého města Plavno, která svým vystoupením zpříjemnila prostor startu i blízkého okolí.

Domácí závod nevynechali ani členové extraligového volejbalového klubu v Karlových Varech. Za VK ČEZ Karlovarsko se na start trasy o délce 20 kilometrů postavil Patrik Lamanec a Jakub Salon. Na nejdelší trase byl nejrychlejší Karel Hník (D2Mont Merida Cycling Team), který ve finiši najel více než minutu a půl na několikanásobného vítěze seriálu Filipa Adela (Superior Team). Třetí místo obsadil se ztrátou 3:26 mladý Ondřej Rakus (Head Pro Team Opava).

Mezi ženami zvládla trať nejrychleji Aneta Hovorková v barvách D2Mont Merida Cycling Team. Druhé místo obsadila Michaela Matoušková (BTK Eurobike Praha) a třetí Andrea Maťhová (Ghost team).

Další zastávkou je Harrachov

Na střední trase o délce 40 kilometrů projel cílem nejrychleji Tomáš Rubáč a Evelína Šedivá (Elimon Bicykl Team Ústí nad Labem). Na céčkové trase o vzdálenosti 20 kilometrů zvítězili Ondřej Klimeček (Rexonix Kovo Praha) a Barbora Famfulíková (Cykloklub Jičín).

Seriál Prima CUP pokračuje 16. září závodem ČEZ Harrachov a nejen tam se můžete těšit na bohatou tombolu, kde je hlavní cenou voucher na pobyt ve čtyřhvězdičkovém hotelu Dvorana v Karlových Varech.

Podrobnosti o seriálu na www.iprimacup.cz.

Tagy: