Prima CUP: Segafredo Sahara Race s novou trasou. Užijí si profíci, amatéři i děti

Prima CUP se přesunul do své druhé půlky a na programu je hned několik skvělých letních závodů. Tím nejbližším je Segafredo Sahara Race, který se uskuteční 5. a 6. srpna v pískovém lomu Marokánka u Hradce Králové.

Závod Segafredo Sahara Race není jen o cyklistice, ale i o bohatém využití místního pískového lomu, ten je z části zatopen a účastníci se zde mohou zchladit nebo zrelaxovat. Kromě závodního programu je možné v písníku od pátku do soboty kempovat a užít si tak naplno příjemné prostředí. Přes vodní hladinu je navíc exkluzivně pro závod postavena 110 metrů dlouhá lávka, která láká jak závodníky, tak významné divácké zastoupení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šílená salta a adrenalin. Motokrosař Pilát předvedl akrobatické kousky a promluvil o rodině

Pískový lom přivítá sportovce všech věkových kategorií již po šesté v řadě. Vybrat si mohou z několika atraktivních závodů v jedinečném prostředí. To vše za doprovodu italské kávy Segafredo.

Noční přejezd lávky

Program započne již v pátek večer nočními cyklistickými a běžeckými závody. Noční závod bezpochyby zpestří přejezd osvětlené lávky, jež tradičně láká desítky přihlížejících. Z obávaného pádu do vody však účastníci mít strach nemusí – podél lávky budou asistovat proškolení potápěči.

Sobotní den zahájí dětské závody. Ti nejrychlejší se mohou těšit na ceny z hračkářství Pompo včetně tomboly pro všechny zúčastněné. Poté přijdou na řadu závody s individuálními starty na nedalekých trailech na okruhu dlouhém pět kilometrů. Traily prošly významnou obměnou a trasa vede lesem podél potoka, přes dřevěné lávky, písečné a štěrkové úseky, uměle vytvořené překážky, klopénky, hravé sjezdy a výjezdy.

Odpolední program zakončí vytrvalostní závod na 20 kilometrů. Ten povede po hradeckých lesích a blízkém okolí Marokánky. Účastnit se ho mohou rodiny s dětmi a široká veřejnost, která bude moci v závěru vyzkoušet přejezd lávky.

Chybět nebude ani tombola s hlavní cenou, kterou je dárkový poukaz na ubytování na jednu noc pro dvě osoby se snídaní ve čtyřhvězdičkovém Hotelu Dvorana v Karlových Varech. Dalšími cenami jsou kávovar Segafredo Espresso 1 včetně kapslí, ochranný vak mBag značky Montone nebo cyklocomputer s chytrými hodinkami iGet.

Informace o závodě včetně registrací na jednotlivé závody naleznete na stránce závodu.

Tagy:
cyklistika Hradec Králové sport lávka Prima CUP lom Marokánka Tiskové zprávy