David: Zdechovskému se líbí vraždění, mně ne. Spadl jste na absolutní dno, reagoval lidovec

Europoslanci Ivan David (SPD) a Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL)

360° (93)

Velké emoce vzbudilo v pořadu 360° na CNN Prima NEWS téma války na Ukrajině a podpora napadené zemi. Europoslanec SPD Ivan David ve vysílání zopakoval, že by prosazoval příměří, a obvinil svého kolegu z Evropského parlamentu Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL), že je pro zabíjení. Lidovecký politik jeho vyjádření označil za dno jeho politiky. Marcel Kolaja z Pirátů uvedl, že jestliže vyhrají politici jako David, podpora Ukrajiny na evropské úrovni klesne.

„Evropské volby jsou jedním z těch momentů, kde se může o podpoře Ukrajiny rozhodovat. Pokud prostě ve volbách zvítězí takový politici jako je Ivan David, tak se pochopitelně může stát, že podpora Ukrajiny poklesne,“ uvedl europoslanec za Piráty.

ČTĚTE TAKÉ: Zelenskyj rozhodl hnát na frontu mladší muže než dosud. Nakonec ustoupil generálům

Politik SPD následně ve vysílání CNN Prima NEWS zdůraznil, že je zejména pro příměří mezi Ukrajinou a Ruskem, které v únoru 2022 svého souseda bezdůvodně napadlo. „Nehovořím o podpoře Ukrajiny, ale dělím to na podporu ukrajinského režimu a podporu lidu Ukrajiny. Nevím, jestli občanům země prospívá, když se v důsledku války rozšiřují hřbitovy,“ reagoval David.

Následně obvinil europoslance za KDU-ČSL, že se mu líbí vraždění. „Já také vím, že pan Zdechovský je pro vraždění, že se mu líbí a rád se ukazuje v uniformě, jaký je hrdina,“ nechal se slyšet David.

Proti tomu se Zdechovský rázně ohradil. Davidova slova označil za dno jeho politiky. Podle něj když někdo slouží v armádě, ukazuje to na jeho vlastenectví, nikoli na jeho zálibu ve vraždění.

„Když jste vy a celá SPD takoví kámoši s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, tak za ním dojděte a zastavte vraždění Ukrajinců. Já budu první, který vás navrhne na Nobelovu cenu míru,“ dodal Zdechovský.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V ruském Tatarstánu, více než 1000 kilometrů od Ukrajiny, zaútočily drony. Úřady hlásí zraněné

Tagy: