Debata Trumpa s Harrisovou bude. Exprezident souhlasil s duelem před plnou arénou

Bidenův nástupce ve volbách proti Trumpovi není jasný, nejvíce šancí má však Kamala Harrisová.

Trump souhlasil s duelem s Harrisovou

Prezidentská debata mezi Donaldem Trumpem a Kamalou Harrisovou se nakonec uskuteční. Bývalá hlava státu z řad republikánů, která se pokouší o návrat do Bílého domu, to oznámila na své sociální síti Truth (Pravda). Duel se neuskuteční pod hlavičkou televize ABC, jak bylo původně plánováno ještě s prezidentem Joem Bidenem, nýbrž na Fox News. Změnou bude také to, že se oba američtí politici utkají před diváky.

„Souhlasil jsem, že se na Fox News utkám v debatě 4. září s Kamalou Harrisovou,“ oznámil Trump na své vlastní sociální síti.

ČTĚTE TAKÉ: Harrisová má nominaci jistou. V on-line hlasování ji podpořil dostatek delegátů

Dodal, že původně se debata mezi ním a demokratickým nominantem, kterým byl původně prezident Joe Biden, měla konat na půdě ABC, to však bylo po odstoupení současné hlavy státu z kampaně zrušeno. Trump se navíc netají svou averzí k této televizi, která podle něj „jasně nadbíhá demokratům“.

Prošla u něj však debata pod hlavičkou Fox News, který je naopak vnímán jako jeden z kanálů, který sympatizuje s jeho Republikánskou stranou. K zářijové debatě by mělo dojít v Pensylvánii, která je vnímána jako jeden z klíčových států v nadcházejících volbách.

„Moderátory debaty budou Bret Baier a Martha MacCallumová a pravidla budou podobná jako v debatě se spáčem Joem, ke kterému se jeho strana zachovala příšerně – ALE S ARÉNOU PLNOU DIVÁKŮ,“ napsal dále Trump ve svém příspěvku.

Trump má za sebou duel na CNN, v němž změřil síly s Joem Bidenem v době, kdy byl ještě současný prezident neochvějným nominantem Demokratické strany. Jeho výkon a spekulace o jeho zdraví však zapříčinily, že Biden nakonec z prezidentského klání odstoupil.

Místo něj se do role jeho náhradnice staví viceprezidentka Kamala Harrisová. Ta sbírá podporu svých straníků a brzy by měla rovněž oznámit, kdo s ní půjde do voleb jako kandidát na viceprezidenta.

Současné průzkumy veřejného mínění se v podpoře obou politiků různí. Trump byl poměrně dlouho vnímán jako jasný favorit, ale v posledních dnech ho Harrisová v některých průzkumech dohnala či dokonce předehnala.

Tagy:
politika Joe Biden volby Pensylvánie vláda Donald Trump Fox News hlava státu umění, kultura, zábava a média hromadné sdělovací prostředky Bret Baier Martha MacCallum