Vražda na Děčínsku: Muž měl zabít kamarádku a spálit tělo. Jeho rodina dostala ochranu

Zavražděná zapálená

Případ brutální vraždy v severočeském Rumburku se dál vyvíjí. Soud poslal do vazby 41letého muže, který podle policie zavraždil a následně zapálil tělo své starší kamarádky. Jak se podařilo zjistit redakci Krimi Zpráv, rodinným příslušníkům obviněného muže někdo vyhrožuje a policie jí proto přidělila 24hodinovou ochranu.

Rodině muže obviněného z brutální vraždy v Rumburku byla přidělena policejní ochrana. Neznámý pachatel měl hodit za plot domu cihlu se vzkazem, že dům zapálí. Přitom právě dům může soud v případě prokázání viny obviněného použít pro vyplacení škody pozůstalým po zavražděné.

Rodina je nyní 24 hodin denně pod policejní ochranou. „Objevily se tam jisté skutečnosti, které jsme vyhodnotili jako nebezpečí pro družku a děti obviněného,“ uvedl vedoucí kriminálky Martin Charvát. „Tady jsme to nebezpečí vyhodnotili jako poměrně významné,“ vysvětlil, proč byla rodině poskytnuta krátkodobá ochrana. Na jak dlouho to bude, není zatím jasné.

Tělo ženy spálil v lese

K vraždě mělo dojít začátkem února. Jedenačtyřicetiletý muž měl svou kamarádku uškrtit ve svém domě a poté její tělo zapálit v lese. K ohni byli přivoláni hasiči, kteří se původně domnívali, že se jedná o požár odpadu. V plamenech ale nalezli ohořelé ostatky ženského těla.

Jak se CNN Prima NEWS podařilo zjistit, již v roce 2000 byl obviněný muž pravomocně odsouzen za násilný čin. Náhodně si tehdy vybral ženu, kterou měl svázat, znásilnit a následně rdousit. Přežila jako zázrakem. „Jedná se o recidivistu, který v minulosti už spáchal několik násilných trestných činů,“ řekl Charvát.

Podezřelý je momentálně ve vazební věznici. Pokud mu bude vražda prokázána, hrozí mu až doživotí.

Tagy: