Politická kampaň zblízka: Neřešíme zmrzlinu, ale problémy, hlásal Hamáček na jihu Čech

Předseda ČSSD Jan Hamáček.

Hamáčkova předvolební kampaň zblízka

Reportéři CNN Prima NEWS strávili v rámci předvolebního seriálu jeden den se šéfem ČSSD Janem Hamáčkem. Ten měl šňůru po jižních Čechách, navštívil České Budějovice nebo Písek. Voliče přesvědčoval tím, že sociální demokracie řeší konkrétní problémy a že jejich strana je jediná, která pracuje pro lidi. Během dne se šel pozdravit i s politickou konkurencí.

„Věřím, že sociální demokraté tady uspějí, protože to mají v genech,“ hlásal v Českých Budějovicích Jan Hamáček. Sociální demokraté totiž letos bojují o přízeň voličů více než kdy jindy. Volební průzkumy jim přisuzují méně než pět procent. Pokud se přes tuto hranici nevyšplhají, nedostanou se do Sněmovny. „Zatímco naši konkurenti řeší zmrzlinu, sociální demokracie řeší konkrétní problémy,“ přesvědčoval ministr vnitra voliče.

Projev na louce, kde publikum z většiny tvořili spolustraníci, nejspíš Jana Hamáčka motivoval navštívit akci na českobudějovickém výstavišti, aby se pozdravil s voliči a s podnikateli. Narazil ale i na svou konkurenci.

Téměř to vypadá, jako by si politici lezli ve svých kampaních trochu do zelí. Podle Hamáčka to prý byla náhoda. „Těšilo mě, že jsem mohl potkat některé své kolegy jako Petra Bendla, Vojtěcha Filipa nebo Miroslava Tomana. Šlo o to se projít, pozdravit klíčové aktéry,“ vysvětloval.

Nikdo jiný než ČSSD tu pro vás není

V Písku spolu s lídrem kandidátky v kraji Ondřejem Veselým zahájil Hamáček koncert v místním parku a očekával debatu s občany. Lidé byli ale spíš zdrženliví. Kromě jednoho fanouška, který si šel rovnou pro fotku.

Hamáček ale sází na to, že je asi 40 procent lidí, kteří neví, koho volit. To CNN Prima NEWS potvrdilo hned několik lidí, kteří akci navštívili. „Budeme se jim snažit vysvětlit, že nikdo jiný než sociální demokracie tu pro ně není,“ zdůraznil. ČSSD se netají, že by za určitých okolností do vlády s hnutím ANO opět šla. Zda jí to pomůže získat dostatek hlasů, bude jasné už 9. října.

Tagy: