Design, kvalita a komfort se nevylučují

Kvalita, pohodlí, atraktivní design a zdravotní přínosy – to byly pojmy, které se v minulosti při výrobě obuvi ne vždy setkávaly. Bylo to často buď, anebo. V posledních několika letech však módní aspekty nepatrně ustupují do pozadí a zákazníci čím dál více při rozhodování o nákupu upřednostňují garantovanou kvalitu, pohodlí a zdravotní benefity dané obuvi. V obuvi totiž trávíme většinu dne a to, v jak moc kvalitní obuvi ji trávíme, rozhoduje velmi výrazně o našem zdravotním stavu. Obuv však nemá vliv nejen na naše chodidla, ale i na celkové držení těla, stav páteře, působí na svalstvo celého pohybového aparátu.

Jak se ale na přesyceném trhu s obuví správně zorientovat, která obuv je ta opravdu kvalitní a pohodlná? Vodítkem může být ochranná známka „Komfortní obuv“ a „Česká kvalita“, kterou výrobcům obuvi uděluje Česká obuvnická a kožedělná asociace (ČOKA) a Rada České republiky pro jakost. Značka Komfortní obuv je součástí projektu Česká kvalita od roku 2016. Aby vyrobená obuv mohla získat toto ocenění, tuto ochrannou známku, musí vyhovět přísným kritériím, která ověřuje nezávislá zkušebna.

Obuv, která je však označena touto ochrannou známkou, garantuje spotřebitelům, že výrobek, který si koupili, má správnou konstrukci, zajišťuje pohodlné nošení bez zdravotního rizika, je vysoce odolný, má dlouhou životnost, správné označení velikosti a splňuje řadu dalších kvalitativních parametrů (ortopedická nezávadnost, bezpečnost při používání, hygienická nezávadnost, pocit pohodlí při zkouškách nošením atd.). U veškeré obuvi jsou před udělením značky prováděny navíc i zkoušky nošením v délce 5-6 týdnů a obuv je znovu po zkouškách nošením hodnocena i na základě poznatků z dotazníků, které probandi nosící obuv vyplňují každý týden.

Značka obuvi BENNON

Jedním z výrobců obuvi, kteří toto kvalitativní ocenění, tj. ochrannou známku, v minulosti obdrželi a opětovně v letošním roce obhájili, je i zlínská společnost Z-STYLE CZ a. s., která již 12 let vyrábí pracovní, bezpečnostní a volnočasovou obuv značky BENNON.

Při výrobě klade důraz na kvalitu, funkčnost, dlouhou životnost i zajímavý design. Přidanou hodnotou jsou i pozitivní účinky na lidské zdraví vyplývající z nošení této obuvi. Firemní mottem je totiž: HEALTH FOR YOUR FEET – ZDRAVÍ PRO VAŠE CHODIDLA.

Hlavní znaky obuvi BENNON jsou kvalitní podešve, stélky se zdravotními a hygienickými benefity, pohodlný a prostorný vnitřek obuvi a mnohá funkční vylepšení. Poněvadž se firma hrdě hlásí k baťovské tradici, má vlastní výzkumný a vývojový tým specialistů, který obuv nejen navrhuje, ale i ve své moderně vybavené laboratoři důkladně testuje, analyzuje a dále vylepšuje.

Při svých testech a vývoji nových produktů vychází z požadavků platných norem, v mnoha ohledech se však snaží jít dále a limity běžných vlastností a norem překračovat. Neboť jak uvádí manažer vývoje Tibor Hrušecký: „Značka BENNON chce vyvíjet odolnější a kvalitnější produkty, chce být o krok napřed před konkurencí.“

V laboratoři se testuje, co se hlediska pocitů pohodlí při nošení dané obuvi týče, např.: dynamická a statická voděodolnost, paropropustnost (prodyšnost) materiálů, výška vodního sloupce u membránových materiálů atd. Testy a kontroly zaměřené na bezpečnost obuvi prověřují antistatické a ESD vlastnosti, materiálové složení bezpečnostních komponent. Požadovaná kvalita, odolnost a životnost je ověřována prostřednictvím testů, jako jsou: pevnost v tahu a dalším trhání, zkouška otěruvzdornosti, dynamické testování materiálů, zkouška stálobarevnosti atd.

Pracovní, bezpečnostní a volnočasová obuv s jedinečnými vlastnostmi a unikátním designem

Jak bylo uvedeno výše, v portfoliu obuvi značky BENNON oceněném ochrannou známkou Komfortní obuv a Česká kvalita je obuv pracovní, bezpečnostní i volnočasová.

Mezi zákazníky jsou velmi oblíbené pracovní a bezpečnostní boty, jež jsou jedinečné nejen svým inovativním vzhledem, ale i funkčními prvky.

Sledujte seriál Českou kvalitu nenahradíš

Program Česká kvalita je národním programem podpory prodeje kvalitních výrobků a poskytování kvalitních služeb. Program je v gesci Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky a zastřešuje 23 spotřebitelských značek pokrývajících různé segmenty trhu.

Cílem programu je usnadnit spotřebitelům orientaci při nákupu a ujistit je o tom, že výrobky a služby označené některou ze značek v programu jsou nezávisle kontrolovány, je u nich ověřována spokojenost zákazníků a kvalita výrobků a služeb je dlouhodobě kontrolována. Na objektivitu programu dohlíží Řídicí výbor složený z vládních, nevládních i spotřebitelských organizací. Celý seriál v rámci webu CNN Prima NEWS sledujte ZDE.

Tagy:
zdraví design komfort CNN Prima NEWS laboratoř Česko obuv spotřebitel materiál Českou kvalitu nenahradíš Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Čoka ochranná známka Z-STYLE CZ