Poslední slova pilotů a pak mrazivé ticho. Nahrávka odhalila okamžiky před havárií letadla

Na dálnici na Floridě nouzově přistálo letadlo. Po srážce s autem explodovalo

Srážka letadla a auta na floridské dálnici

Mrazivá nahrávka odhaluje poslední okamžiky před tím, než soukromé letadlo havarovalo na dálnici na americké Floridě. Po nárazu stroj explodoval a zachvátily jej plameny. Piloti řídicí věž těsně před nárazem klidným hlasem informují o nouzové situaci, poté se rozhostilo ticho, píše deník Sun. Při tragédii zahynuli oba piloti, dalším třem lidem na palubě se podařilo plamenům uniknout.

„Hop-A-Jet 823, ztratili jsme oba motory, nouzový stav,“ ohlásil klidným hlasem letištnímu dispečerovi jeden z pilotů menšího soukromého letadla, které letělo z amerického Ohia, informuje deník Sun. K mimořádné situaci došlo pouhé dvě hodiny po startu, okolo třetí hodiny odpoledne tamního času.

ČTĚTE TAKÉ: Horor na palubě letadla do Německa. Muži tryskal z úst a nosu proud krve, nakonec zemřel

Tryskáč Bombardier Challenger 600 se piloti pokoušeli usadit na zemi na nedalekém letišti ve městě Naples. Poté, co jim vysadily oba motory, se ale narychlo rozhodli pro přistání na dálnici. „Nouzově přistávám. Máme povolení k přistání, ale nezvládneme se dostat na přistávací dráhu. Ztratili jsme oba motory,“ uvedl pilot. Poté zvuk na nahrávce mrazivě utichl. Okamžiky krátce po tragédii zachytil na videu také jeden z projíždějících řidičů.

Svědci uvedli, že stroj při přistávání odtrhl střechu menšímu nákladnímu automobilu, načež se podle deníku Sun křídlem zasekl o auto, které jej táhlo dál, než stroj narazil do betonové stěny na kraji dálnice. Poté explodoval a začal hořet. „Bylo to neskutečné. Jako z filmu,“ uvedla svědkyně.

Policisté silnici uzavřeli. Doprava na dálnici I-75 stála několik hodin, na místě se tvořily dlouhé kolony, uvedla agentura DPA s odkazem na úřad šerifa okresu Collier.

Třem lidem z letadla se podařilo ohnivému peklu uniknout, dva piloti ale ve stroji zůstali uvězněni a nehodu nepřežili. Zdravotní stav přeživších ale není jasný, nicméně se objevily záběry, na kterých utíkají z hořícího vraku po svých. FAA uvedl, že incident v součinnosti s dalšími orgány prošetří.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vážná nehoda čtyř aut na Benešovsku: Sedm těžce zraněných, vrtulník transportoval i děti

Tagy: