Tragická exploze na dálnici v USA. Letadlo nouzově přistálo a srazilo se s autem, ukazuje video

Při nehodě letadla na floridské dálnici zemřeli dva lidé (9. 2. 2024).

Srážka letadla a auta na floridské dálnici

Soukromé letadlo se v pátek odpoledne na floridské dálnici srazilo s autem poté, co se pokusilo nouzově přistát, protože mělo problémy s motory, informovala tamní média. Letoun po nehodě zachvátily mohutné plameny. Na palubě bylo pět lidí, uvedl Federální úřad pro letectví (FAA). Incident si vyžádal dva mrtvé.

Tryskové letadlo Bombardier Challenger 600 bylo na cestě z amerického Ohia. Podle CNN pilot dispečerům na zemi krátce před neštěstím hlásil, že přestaly fungovat oba motory a že se pokusí o nouzové přistání.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Horor na palubě letadla do Německa. Muži tryskal z úst a nosu proud krve, nakonec zemřel

Podle svědkyně nehody klesající stroj odtrhl na dálnici střechu menšího nákladního vozu, zhruba deset metrů klouzal po vozovce a nakonec narazil do betonové stěny. Následně začalo letadlo hořet. „Bylo to neskutečné. Jako z filmu,“ uvedla svědkyně.

K nehodě poblíž města Naples, asi 150 kilometrů západně od Miami, došlo okolo 15:15 místního času. Policisté silnici uzavřeli. Doprava na dálnici I-75 stála několik hodin, na místě se tvořily dlouhé kolony, uvedla agentura DPA s odkazem na úřad šerifa okresu Collier.

Podle CNN tři lidé z letadla nehodu přežili. Jejich zdravotní stav ale není jasný. FAA uvedl, že incident v součinnosti s dalšími orgány prošetří.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vážná nehoda v Praze. Po srážce tří vozů skončilo auto na boku, v nemocnici skončilo malé dítě

Tagy: