Děsivá nehoda v USA: Řidička v plné rychlosti vjela na rampu. Vůz na videu letěl desítky metrů

Žena najela plnou rychlostí na rampu odtahového vozu.

Nehoda auta s odtahovacím vozem

Policisté v americké Georgii zveřejnili děsivé záběry z dopravní nehody na tamní dálnici. Zatímco měly policie a záchranná služba plné ruce práce s první nehodou, jedna z řidiček najela plnou rychlostí na rampu odtahového vozu. Osobní auto se proletělo vzduchem, po karambolu z něj příliš nezbylo. Žena ve věku 21 let nehodu přežila, s těžkými zraněními skončila v nemocnici, informovala stanice ABC.

K nehodě došlo na dálnici v okresu Lowndes County v americké Georgii. Záběry pořídil jeden z policejních důstojníků. Strážci zákona se totiž společně se záchranáři a s hasiči věnovali nehodě, k níž došlo na druhé straně silnice.

Kromě mnoha policejních aut a hasičského vozu vyrazilo na místo i odtahové vozidlo se vztyčenou rampou. Jeho řidič zaparkoval podivným způsobem ve druhém směru dálnice, čímž mohla rampa pro auta z rychlejšího pruhu posloužit jako skokanský můstek. I když podle stanice BBC došlo vzhledem k pozici zaparkovaného vozu k omezení provozu, jedno z vozidel v plné rychlosti skutečně na rampu najelo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smutný den na silnicích. Mladá motorkářka nepřežila náraz, 13letého smetl řidič na přechodu

Auto se proletělo vzduchem několik desítek metrů, kvůli smyku se navíc při dopadu obrátilo na střechu. Policisté 21leté ženě za volantem hned přispěchali na pomoc. Z rozmláceného vozu potom řidičku vyprostili záchranáři, kteří ji s těžkými zraněními převezli do nemocnice. Podle pořadu Good Morning America, který vysílá stanice ABC, je stav ženy stabilizovaný.

Šoférka nejspíš přehlédla značky o omezení provozu na dálnici. V době, kdy spatřila vztyčenou rampu, už bylo k záchrannému manévru pozdě. V pravém pruhu od řidičky totiž jelo další auto.

Podle tamní policie by nehoda měla posloužit jako ponaučení pro řidiče, kteří ignorují dopravní nařízení, jež je nabádají ke změně jízdního pruhu. Zdá se, že odtahové vozy v Georgii při odklízení dopravních nehod staví v levém pruhu poměrně běžně.

Tagy: