Děsivá nehoda v Liberci: Vojenská Tatra úplně zdemolovala vozidlo taxislužby

Vážnou nehodu vyšetřují policisté v Liberci. Vojenská Tatra se ve středu odpoledne v centru města čelně střetla s vozidlem taxislužby. Řidiče taxíku, který v tu chvíli nevezl žádné cestující, záchranáři transportovali ve vážném stavu do nemocnice.

Zatímco vůz taxislužby zůstal po nehodě doslova sešrotovaný mimo silnici, vojenská Tatra měla jen odřený ochranný rám. „Okolnosti nehody vyšetřujeme. U řidiče nákladního vozu byla dechová zkouška na alkohol negativní, u řidiče osobního vozu jsme ji vzhledem k jeho zdravotnímu stavu na místě nemohli provést. Požádali jsme o odběr krve v nemocnici,“ informovala krajská policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

ČTĚTE TAKÉ: Posun v případu primáře obviněného z vraždy. Soud v Plzni poslal podezřelého do vazby

U nehody zasahovali i hasiči, kteří podle svědků vyprostili z taxi zaklíněného řidiče. Mluvčí hasičů ovšem zásah odmítla komentovat s argumentem, že účastníkem nehody bylo vozidlo ministerstva obrany a podle ní tedy není možné sdělit ani informace jinak běžně poskytované.

Vozidlo taxislužby podle svědků zřejmě přejelo do protisměru. „Slyšeli jsme obrovskou ránu a vyběhli jsme ven. Byl to hrozný pohled. Někdo mluvil o tom, že se snad taxikář vyhýbal nějakému dalšímu autu, ale potvrdit to nemohu,“ řekla reportérovi CNN Prima NEWS servírka z blízké restaurace.

Na místo přijel i kolega vážně zraněného taxikáře. „Netuším, co se stalo, ale nevěřím tomu, že by za tím byla například zdravotní indispozice, byl to zdravý chlap v plné síle,“ kroutil hlavou při pohledu na zdemolovaný taxík.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mobilní telefon, vedro nebo mluvení za jízdy. Co zvyšuje riziko dopravních nehod na silnici?

Tagy:
nehoda nemocnice taxi Liberecký kraj Liberec osobní auto Ministerstvo obrany České republiky vojenské auto