Děsivá smrt Češky v Kolumbii. Rodina poprvé promluvila

Anna T. (zdroj: Facebook)

Bratranec o mrtvé Češce v Kolumbii

Dvě kulky do hlavy zřejmě usmrtily pětadvacetiletou Annu T. Web Publimetro informoval, že její tělo bylo nalezeno díky světlu baterky, kterou oběť držela v ruce. Vyšetřování vraždy mladé Češky stále pokračuje. Annu někdo zastřelil v noci na sobotu v kolumbijské provincii Antioquia, když se vracela do hotelu. Do země přicestovala se svým britským přítelem. Ten nahlásil její zmizení, když se mu dlouho neozvala. Redakci CNN Prima NEWS se podařilo získat vyjádření Anina bratrance.

„Celou rodinu to velice zasáhlo a je nám to všem moc líto. Více se k této záležitosti nechci vyjadřovat,“ sdělil bratranec zesnulé Lukáš Tintěra.

Podle kolumbijského policejního velitele Gustava Franka byl kvůli vyšetřování vytvořen speciální tým. „Provádí všechny postupy – zkoumá oblast, hledá videa, byly provedeny některé výslechy a probíhá vyšetřování, které nám umožní zjistit, kdo je pachatelem,“ sdělil Franko.

„Příčinu smrti neznáme, ale už jsme zaslali oficiální žádost na soudní lékařství, aby zjistili příčinu smrti,“ dodal William Yeffer Vivas, zástupce Medellínu, hlavního města regionu Antioquia, kde byla Češka nalezena.

Vystudovala lékařství

Anna T., která vystudovala lékařství v Británii, přijela do Kolumbie spolu se svým přítelem před dvěma týdny a údajně se chystala v zemi usadit natrvalo. Její přítel tam měl dostat stálou pracovní nabídku, uvedla jedna z jejích kamarádek pro CNN Prima NEWS. „S Aničkou jsme se poznali letos. Byla to hodná čistá duše. Jela do Kolumbie, aby tam dobrovolničila a byla tam se svým přítelem,“ řekla.

Poté, co cestovali po Kolumbii, se pár ubytoval na farmě La Camelia v Jardínu. Podle úřadů Češka před cestou kontaktovala facebookovou skupinu cestovatelů, kde žádala o radu při nákupu zboží, jelikož neovládala dobře španělštinu.

Tagy: