Smrtelný útok krajty: Žena šla koupit léky, skončila v útrobách hada. Z popisu těla mrazí

V indonéské provincii Sulawesi došlo v úterý ráno k děsivému incidentu – krajta tam spolkla šestatřicetiletou ženu. Podle policie je to už druhý takový případ za poslední měsíc, informoval deník The Straits Times.

Žena se v úterý ráno vydala koupit léky pro své nemocné dítě, ale dlouho se nevracela. Její blízcí po ní proto začali pátrat, uvedl deník The Straits Times.

ČTĚTE TAKÉ: Šimpanzi se sami léčí s pomocí antibakteriálních rostlin, budeme se od nich učit?

První stopu objevil její manžel asi 500 metrů od jejich domu ve vesnici Siteba. Na zemi našel její žabky a kalhoty. „Krátce na to spatřil hada, který byl stále naživu,“ sdělil šéf místní policie Idul.

Muž si všiml velkého břicha hada a začal mít podezření ohledně toho, co se mohlo stát. Přivolal vesničany, aby mu pomohli krajtu zabít a rozříznout jí žaludek. Uvnitř našli tělo nezvěstné ženy bez známek života, informoval web The Sun.

Podle Idula bylo tělo ženy na první pohled v neporušeném stavu, i když nevyloučil možnost, že měla rozdrcené kosti. Pohřeb se uskutečnil ve středu.

Nejedná se o ojedinělý případ

Ačkoli jsou případy, kdy krajta usmrtí člověka, považovány za extrémně vzácné, v posledních letech došlo k několika takovým incidentům. Poslední se stal v červnu, kdy padesátiletou ženu, též na ostrově Sulawesi, usmrtil had při cestě na trh.

Loni zabili obyvatelé v okrese Tinanggea na jihovýchodě Sulawesi krajtu poté, co byla nalezena, jak škrtí a pojídá jednoho z farmářů ve vesnici.

V roce 2022 byla v provincii Jambi na západě ostrova Sumatra v těle krajty nalezena čtyřiapadesátiletá žena.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Běžkyni v Paříži napadli arktičtí vlci. Jak se ocitla ve známém safari parku, policisté šetří

Tagy: