Děsivá zpověď muže, kterého přepadli pražští policisté. Kriminalisté si mě spletli

Řidič po střelbě promluvil

Máme další informace k pondělní policejní střelbě na auto v pražských Vysočanech. Redakce CNN Prima NEWS mluvila s mužem, který seděl za jeho volantem. Podle něj šlo o chybu zasahujících kriminalistů, kteří si ho spletli se zlodějem aut. Případem už se zabývá policejní odbor vnitřní kontroly.

Na pondělní podvečer Martin Němec asi nikdy nezapomene. Do autoservisu si šel vyzvednout svůj vůz po opravě. „Sedl jsem do auta, připoutal sem se, zařadil zpátečku a už jem viděl ve zpětném zrcátku, jak se proti mně rozbíhají týpci se střelnou zbraní. Jeden stál přímo před autem, mířil mi na hlavu přes čelní okno,“ popsal ty nejhorší chvíle pan Němec.

Podle něj nebyl nikdo z policistů označen. Nevěděl tedy, co se děje, a měl obavu o svůj život. „Bál jsem se, že se bude jednat o přepadení nebo o krádež auta. Rozjel jsem se,“ vysvětlil dále.

V tu chvíli policisté použili své služební zbraně. Mysleli si, že jim ujíždí hledaný zloděj aut, jemuž měl být Martin Němec podobný. Zaznělo několik výstřelů, které mířily do pneumatik.

Řidič vůbec nechápal, co se děje

„V tu chvíli se za mnou rozjela civilní rozhoukaná oktávka. Pak jsem zastavil, z auta na mě vyšel policajt, opět s namířenou bouchačkou,“ podotkl Němec. Následoval rychlý zákrok, během kterého skončil v poutech.

Vůbec prý nechápal proč. „Pak došlo k výslechu, kde mi řekli, že jsem se ocitl v nevhodnou chvíli na nevhodném místě,“ dodal. Každopádně je teď podezřelý z útoku na úřední osobu. Když se totiž snažil z místa odjet, podle vyjádření policistů na ně měl najíždět.

„Nevím, jak by se kdokoliv zachoval, kdyby proti němu byla namířena zbraň. Snažil sem se prostě ujet, zachránit se,“ sdělil. I po dvou dnech od nepříjemného zážitku se celý třese a je psychicky zlomený. Přeje si potrestání zasahujících kriminalistů.

Pondělním zásahem policistů se zabývá odbor vnitřní kontroly pražské policie. Do skončení prověřování nebudeme poskytovat žádné bližší informace.

Tagy: