Chvíle strachu na Gran Canarii: Žralok byl v mžiku v mělkých vodách pláže, lidé vše natočili

Děsivý zážitek mají za sebou návštěvníci pláže na Gran Canarii. V těsné blízkosti pobřeží jednoho z Kanárských ostrovů se totiž objevil žralok, který se prudkými pohyby dostal až do mělkých vod u samotného břehu, informoval web The Sun. Zveřejněné záběry zachytily vyděšené návštěvníky, jak utíkají od moře pryč.

Ze záběrů je patrné, jak se signifikantní žraločí ploutev rychle přibližuje k samotnému břehu. Turisté se mezitím v křiku snaží ujistit, že se nikdo ve vodě nenachází. Paryba se poté vmžiku objeví v mělkých vodách, shrnuje web The Sun.

ČTĚTE TAKÉ: Neštěstí na pláži. Kameny při sesuvu půdy zasypaly dvouměsíční dítě, nepřežilo

Pořízené video pochází z metropole Las Palmas, která je vyhledávanou turistickou lokalitou. Během toho, co se nerozpoznatelný druh žraloka chaotickým trhavým pohybem prodírá vodami, někteří návštěvníci pláže utíkají s křikem dál od břehu.

Následně je vidět, jak jedna z žen urychleně utíká do bezpečí. Mořský predátor se nakonec v mělké vodě otočí a pluje zpět do otevřeného oceánu. Video bylo natočeno v pondělí večer, uvádí web Daily Mail.

Řada oblíbených pláží na španělském území byla letos uzavřena kvůli výskytu žraloků. V červnu se paryba vypravila do okolí pláže Melenara, jež se nachází rovněž na Gran Canarii. Policejní dron zaznamenal klidně plujícího žraloka kladivouna nedaleko pobřeží. Na délku měl přes tři metry.

Jen hodinu poté vyděsil dvoumetrový predátor návštěvníky pláže svatého Augustina. Podobně jako u Las Palmas, i v tomto případě se se značnou rychlostí dostal až do mělkých vod, kde se chvíli zmateně pohyboval, než odplul zpět do hlubokých vod.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dva žáci v Německu pobodali před školou učitele, ten bojuje o život

Tagy: