Děsivý útok v ruské škole: 13letý chlapec pořezal dívku. Učitelku a další žáky mlátil kladivem

V pondělí otřásl Ruskem děsivý útok 13letého chlapce, který ozbrojen nožem, kladivem a pistolí napadl několik lidí ve škole v Čeljabinsku. Mezi oběťmi útoku jsou jeho spolužáci i učitelka. Nejtěžší zranění utrpěla 13letá dívka, která nyní bojuje o život, informoval deník The Sun.

K útoku došlo během vyučování, když chlapec pět minut před koncem hodiny vešel do třídy a zaútočil na své spolužáky. „Nic neřekl, jen křičel,“ popsala podle deníku The Sun 57letá učitelka biologie Nina Šošinová, která se ho snažila zastavit. Mezitím útočník napadl dvě dívky. „Udeřil je do hlavy kladivem. Já jsem pak dostala ránu do paže, ramene a hlavy,“ dodala učitelka. Podle deníku Mirror měl jedné z dívek, Valerii E., proříznout hrdlo. Následně napadl dalšího chlapce a dívku a z místnosti utekl.

ČTĚTE TAKÉ: Přítelkyni zasadil během společné koupele 46 ran nožem. U soudu vypovídala i Hanychová

Chlapec se ukryl na školních toaletách, kde měl v úmyslu spáchat sebevraždu. To se mu nepodařilo, protože ho včas zadržela policie. Podle ruského zpravodajského webu 74.RU byl převezen do psychiatrické léčebny.

Na místo ihned dorazili zdravotníci a několik zraněných bylo převezeno do nemocnice, kde podstoupili akutní chirurgické zákroky. Valerie E. je stále v kritickém stavu a bojuje o život.

Motiv činu zůstává nejasný, jeden z kamarádů uvedl, že byl chlapec dlouhodobě šikanován. Jeho otec prohlásil, že spolužáci jeho syna „ničili“.

Chlapec řekl kriminalistům, že měl v plánu celý svůj útok vysílat živě. „Chtěl jsem, aby se na mě všichni dívali. Chtěl jsem být slavný,“ uvedl. Krátce před incidentem také zveřejnil na sociálních sítích příspěvek, ve kterém kritizoval ruského prezidenta Vladimira Putina a obvinil ho z nacismu. Dále uvedl, že „školy byly vytvořeny proto, aby z dětí udělaly otroky a odvedly je od pravdy o ruské vládě,“ napsal The Sun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hyenismus sobeckých grázlů, nechápe hejtman. Moravskoslezsko řeší první povodňové rabování

Tagy: