Přítelkyni zasadil během společné koupele 46 ran nožem. U soudu vypovídala i Hanychová

Měly to být chvíle plné romantiky, které se rychle proměnily v boj o holý život. Když Jan Steidl pozval svou bývalou přítelkyni do pronajatého domu a znovu mezi nimi vzplanula vášeň, dívka netušila, že o pár hodin později bude z domu utíkat koupelnovým oknem těžce zraněná. V případu později svědčila také známá modelka Agáta Hanychová. Místem činu se totiž stal její dům, který násilníkovi pronajímala. Příběh redakce CNN Prima NEWS přináší v seriálu Zvlášť závažné zločiny, který pojednává o největších kriminálních případech posledních desetiletí.

Třiadvacetiletá Lucie ležela na podlaze koupelny a hrdlo jí svírala nepředstavitelná bolest. Všude kolem ní byla krev. Po každém nádechu zalapala po dechu. Ostrý nůž jí těžce poranil jednu z plic. Tušila, že muž, který ji napadl, je blízko. Možná ve vedlejší místnosti. Dívka se chtěla rozpomenout, co přesně se během minulé noci na 24. února 2010, kterou trávila se svým bývalým přítelem Janem Steidlem, stalo. Mysl jí ale kalila nesnesitelná bolest na hrudníku, strach a také kokain, který se svým expartnerem příležitostně užívala.

ČTĚTE DÁLE: Krkavčí matka zavraždila v Širokém Dole své čtyři děti. Nic si nepamatuji, tvrdí dodnes

Lucii náhle popadl záchvat strachu. Pochopila, že by vážné zranění, které jí Jan Steidl způsobil, nemusela přežít. Navíc svého bývalého partnera slyšela, jak se stále pohybuje po domě, a tak se pokusila o zoufalou záchranu. Otevřela malé okno koupelny a zakrvácená se pokoušela prolézt ven. Podařilo se. I přes 46 bodných ran, které později lékaři napočítali na jejím těle, se dokázala dostat až na ulici před pronajatý dům ve Statenicích. Na ulici si ženy všiml náhodný kolemjdoucí, který zavolal záchranáře a ti jí pomohli. Lucie zachránci před odjezdem do nemocnice ještě stačila prozradit, že ji pobodal právě bývalý přítel Jan Steidl. Později u soudu vypověděla, že se bála o svůj život a nechtěla, aby zůstal případný vrah nepotrestán.

Zvlášť závažné zločiny

Seriál CNN Prima NEWS, ve kterém reportér Václav Janata čtenářům představuje největší kriminální kauzy posledních desetiletí v Česku.

Lékařům se Lucii i přes četná zranění naštěstí podařilo zachránit a mohla začít brzy spolupracovat s policisty. Pro ty nebylo příliš složité Jana Steidla najít, horší to bylo ale s jeho přiznáním. Mladý podnikatel vše odmítal. Navíc tvrdil, že je jeho bývalá přítelkyně závislá na drogách a její výpověď zpochybňoval. Dokonce tvrdil, že vůbec nebyl na místě činu a Lucie se do domu zřejmě vloupala. Nakonec se ale ukázalo, že lhal.

Usvědčil ho telefon

Násilníka totiž usvědčil jeho mobilní telefon. Díky výpisům kriminalisté poznali, že se v době spáchání útoku na mladou ženu skutečně pohyboval po Statenicích. Kriminalisté navíc dokázali zmapovat celý případ od samotného začátku, tedy chvíle, kdy si nad ránem svou bývalou přítelkyni do Statenic přivezl.

Možná tomu pomohly drogy, ale pár se tu noc choval, jako by k sobě znovu našel cestu. Několikrát se během noci spolu vyspali. Dívka sice zprvu tvrdila, že ji Steidl znásilnil, to ale v průběhu vyšetřování zase odvolala. Ráno se ještě pár společně vykoupal, ale už během toho se vztah mezi nimi otočil o 180 stupňů. Řekli si mezi sebou něco, co Steidla rozzuřilo? Proč se začali hádat? To zcela jasné není. Co ale policisté odhalili celkem přesně, je fakt, že Jan Steidl vzal do ruky kuchyňský nůž a začal dívku bodat do zad. Celkem jí zasadil 46 bodných ran, k tomu ji několikrát pořezal a podle výpovědi oběti i vyhrožoval škrcením kravatou. Útoky přicházely v několika sériích. Když dívka krvácela v koupelně domu, Steidl telefonoval svým známým a kouřil. Zraněná Lucie se mu prý v tu chvíli nemohla nijak bránit.

Soud nakonec jeho běsnění označil za trýznivé a rozhodl o 17letém trestu. V soudní síni musela také vypovídat známá modelka Agáta Hanychová. Té totiž dům, ve kterém se útok odehrál, patří a Janu Steidlovi ho pronajímala. Dokonce se znala i s obětí jeho činu, v době spáchání útoku ale trávila dovolenou v Americe. Když se prý na letišti dozvěděla o krvavém zločinu, snažila se Steidla kontaktovat. Ten jí ale tvrdil, že s útokem nemá nic společného. To ostatně stále opakoval i ve chvíli, kdy ho soud poslal do vězení.

NENECHTE SI UJÍT NEJNOVĚJŠÍ DÍL VIDEOPODCASTU HLASY ZLOČINUOtce českého punku ze Tří sester drsně zavraždili opilí mladíci. Hlavu mu zašlapali do země

Tagy:
pokus o vraždu krimi Havířov napadení pobodání trestná činnost Agáta Hanychová Zvlášť závažné zločiny Statenice trestná činnost, právo a spravedlnost Jan Steidl