Bodnutí nožem do srdce a náhlá smrt kamaráda. Chladnou vraždu v Krásné Lípě zachytily kamery

Krajský soud v Ústí nad Labem se v úterý začal zabývat surovým případem vraždy. Na lavici obžalovaných se z ní zpovídá šestadvacetiletý Marcel S., který podle spisu vloni na Děčínsku ubodal svého pětatřicetiletého kamaráda. Hrozí mu až 20 let vězení, protože podle soudu vraždil s rozmyslem.

Obžalovaný Marcel S. se pohádal se svým kamarádem v bytovém domě v Krásné Lípě na Děčínsku vloni 3. prosince asi v půl sedmé ráno. Když muž odešel ven, Marcel S. se za ním vydal a do ruky si s sebou vzal nůž.

ČTĚTE TAKÉ: Přítelkyni zasadil během společné koupele 46 ran nožem. U soudu vypovídala i Hanychová

„Poškozeného napadl bodnutím nožem s délkou čepele asi 12 centimetrů vedeným střední silou do levé části hlavy poškozeného a poté bodnutím tímto nožem stejnou silou do levé boční části hrudníku,“ popsal v obžalobě státní zástupce Vladimír Jan. Pobodanému muži potom k tomu všemu ještě uštědřil rány pěstí a tvrdé kopance nohou. Nůž mu pronikl až do srdce, hrudník se tak zalil krví a napadený muž během několika desítek vteřin na místě zemřel.

Připomeňte si tento případ:

Doma měl anabolické steroidy

Všechno natočily bezpečnostní kamery a vraždě přihlíželo i několik svědků. Marcel S. je obžalovaný též za držení ilegálních steroidů, které také sám užíval. Státním zástupcem navrhovaný 10letý trest vězení se senátu zdál mírný, podle něj totiž Marcel S. vraždil s rozmyslem. „Zvažujeme přísnější právní kvalifikaci. Máme kamerové záznamy, ze kterých vyplývá, že celé to jednání venku trvalo zhruba tři minuty a pan obžalovaný tak mohl zvážit dopředu důsledky, které jeho jednání mohlo mít, a měl časový prostor pro to, aby od toho jednání upustil,“ vysvětlila pro CNN Prima NEWS soudkyně Tereza Nagy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Známý moderátor dostal za dětskou pornografii podmínku. Byl tváří zpravodajství BBC

Obžalovaný muž se chtěl podle slov obhájkyně ke všemu před soudem přiznat. „Můj klient celou trestnou činnost doznává a dnes (v úterý, pozn. red.) byl připraven prohlásit vinu. Nicméně k tomu nedošlo vzhledem ke stanovisku soudu. Za tím účelem jsme si vyžádali čas, abychom se mohli poradit o této změněné situaci, která nás tedy velmi překvapila,“ sdělila obhájkyně Michaela Pretschová.

Zarezervoval si letenky do Albánie

Soudní proces bude pokračovat v říjnu. Do té doby zůstane obžalovaný muž ve vazbě. Jak totiž připomněl soud, několik let pobýval ve Velké Británii, a navíc si měl zarezervovat letenky do Albánie, kam se chystal po vraždě odcestovat.

„Soud rozhodl v souladu s mým návrhem o ponechání pana obžalovaného ve vazbě vzhledem k tomu, že by hrozilo, že by mohl uprchnout nebo v trestné činnosti i nadále pokračovat,“ doplnil státní zástupce.

V minulosti už byl Marcel S. podle soudu za násilnou trestnou činnost trestán.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Otce českého punku ze Tří sester drsně zavraždili opilí mladíci. Hlavu mu zašlapali do země

Tagy:
kamarád ubodání Ústecký kraj krimi Krásná Lípa okres Děčín vražda srdce soud policie vězení Marcel S.