Déšť je konečně na ústupu, září přinese oteplení a slunečné počasí

Po dnech plných deště se mohou lidé v České republice těšit slunečnější dny a vyšší teploty. Výstraha, kterou vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) před zvýšením hladin řek a toků, ve středu dopoledne vyprší. Během dne se teploty vyšplhají až k 21 °C a kolem hranice 20 °C se budou držet i v následujících dnech.

Během středy bude polojasno až oblačno, ojediněle se mohou vyskytnout přeháňky. Na začátku dne se mohou napříč Českou republikou objevit ojediněle mlhy či doznívající déšť. Během dne však oblačnosti bude ubývat, teploty následně vystoupají až k 21 °C. Na horách se teploty vyšplhají až k 12 °C.

Vát by měl severozápadní až severní vítr o síle 4 až 8 metrů za sekundu. Místy může zesílit na 15 metrů za sekundu. Odpoledne však bude podle meteorologů vítr slábnout.

V noci na čtvrtek se budou teploty pohybovat mezi 11 až 7 °C, ojediněle by se na východě mohly objevit přeháňky a oblačno. K ránu se opět mohou vyskytnout mlhy a nízká oblačnost, během dne se však bude počasí vylepšovat. Bude polojasno až jasno, přechodně až oblačno.

Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 °C. Vát bude slabý proměnlivý, přes den pak přechodně mírný severní až severovýchodní vítr o síle 2 až 5 metrů za sekundu.

Tagy: