Čeká Česko poslední letní týden? Deštivé dny vystřídá slunce a teploty kolem 27 °C

Léto a lidé v bazéně

Do Česka se po deštivém týdnu konečně vrací slunce a teplé počasí. Teploty se podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vyšplhají až k 27 °C. Čekají nás tak poslední letní dny v tomto roce?

V sobotu bude podle meteorologů jasno nebo skoro jasno, během dne až polojasno. Ráno se mohou ojediněle objevit mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k 10 až 6 °C, nejvyšší denní teploty se naopak vyšplhají k 21 až 25 °C, v 1000 m na horách bude kolem 17 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo severovýchodní vítr do 4 m/s.

Hezké počasí očekává ČHMÚ i v neděli, kdy má být jasno až polojasno. Ráno se ojediněle objeví mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k 10 až 6 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají k 19 až 23 °C, na severovýchodě bude kolem 18 °C. Vát bude slabý, přes den mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Teploty vystoupají až k 27 °C

Slunce bude svítit i v pondělí, kdy má být podle meteorologů jasno, od severozápadu až polojasno. Teploty se mají vyšplhat až k 23 °C a klesnout maximálně k 4 °C. Vát bude slabý východní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Letní počasí má pokračovat po celý týden. Ve středu a ve čtvrtek ČHMÚ očekává ráno ojediněle mlhy. Teploty vystoupají až k 25 °C a klesnou až ke 4 °C. O víkendu se teploty podle meteorologů vyšplhají k 22 až 27 °C.

Tagy: