Detaily hromadné bitky v Krumlově: Promluvil manažer zápasníka. Ženu by nikdy nenapadl, říká

Bitka v Českém Krumlově

Manažer bojovníka, kterého ženy obvinily z napadení, promluvil

Surová hromadná rvačka, k níž došlo před restaurací v Českém Krumlově, dál zaměstnává jihočeskou policii. Šarvátku začal konflikt během průvodu Slavností pětilisté růže a vše mělo vygradovat právě na zahrádce před podnikem. Bitky se měl účastnit i známý slovenský zápasník. Redakci Krimi zpráv se podařilo získat vyjádření manažera údajného agresora. Ten tvrdí, že se bitka seběhla úplně jinak, než jak celou událost popisovaly napadené ženy.

Rvačku, kterou na mobil natočila příbuzná napadených žen, měla vyvolat skupina turistů ze Slovenska. Mezi účastníky byl také zápasník věnující se bojovému umění. Do první potyčky se zapojila i jeho přítelkyně, jež je influencerkou. S takovým svědectvím přišli napadení lidé, s nimiž redakce Krimi zpráv hovořila.

ČTĚTE TAKÉ: Kamarádská výpomoc v Broumově skončila tragédií. Soused po bitce zemřel, obviněný je ve vazbě

Jedna z žen sdělila, že ke konfliktu došlo kvůli lepšímu výhledu na představení. „Jednou jsem ji poklepala na rameno a požádala, zda by kousek neuhnula, že moje vnučka nevidí. Podruhé říkám: ,Prosím tě, můžeš trochu uhnout, je tady malá holka.‘ To byl podnět pro ně, aby na nás zaútočili,“ popsala.

Na událost však v úterý zareagoval také Zigo Kurina, manažer muže původem ze Slovenska. Ten přišel se svědectvím z druhé strany. „Došlo k tomu, že ti lidé začali útočit na sestru jeho přítelkyně. Poté se setkali v nějakém podniku a tam to vyvrcholilo. Na místě se jen zastal své partnerky, což je automatické,“ uvedl po telefonu.

Starší ženu měl udeřit do obličeje, manažer to popírá

Po první šarvátce, která se seběhla na náměstí, následovala hromadná bitka před restaurací. Podle vyjádření starší ženy ji měl zápasník udeřit pěstí do obličeje, což vedlo k vzájemnému napadení obou stran.

Takové tvrzení však manažer Kurina zcela odmítá. „Jednoznačně by jako první nezaútočil. A už vůbec ne na ženu. V životě by nenapadl ženu, natož bezdůvodně,“ obhajoval svého klienta.

Policisty nyní čeká složité vyšetřování, k dispozici mají pořízené záběry. „Případ se vyšetřuje jako výtržnictví. Nashromážděním dalších důkazů může dojít také k souběhu s přečinem ublížení na zdraví,“ sdělila mluvčí jihočeské policie Martina Joklová. Vyšetřovatelé žádají případné svědky o poskytnutí co nejvíce videozáznamů. Až po nasbírání dostatečného množství videozáznamů může být jasné, zda policisté vznesou nějaké obvinění.

Tagy: