Detaily krvavé rvačky v Praze: Útočníci do muže bodali ostrou lahví, policie našla drogy

Potyčka v centru Prahy skončila těžkým zraněním.

Útok v centru Prahy, podrobnosti

Policie zveřejnila další podrobnosti k brutálnímu útoku, o kterém ve čtvrtek informovaly Krimi zprávy. Odehrál se v centru Prahy a napadený muž skončil v ohrožení života v nemocnici. Měl řadu bodnořezných zranění, zbraní údajně byla rozbitá lahev. Dvojici útočníků zadržela zásahová jednotka.

Spor tří mužů, který ve čtvrtek brzy ráno v baru v centru Prahy začal hlasitou hádkou, nakonec vyústil v ostrou rvačku. „Potyčky se aktivně zúčastnily tři osoby. Z toho dva obvinění, kteří napadali poškozeného tím, že používali skleněné lahve a způsobili mu bodnořezná zranění,“ popsal zasahující kriminalista.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Partnerce měl proříznout šlachy, aby nemohla utéct. Soudu v Olomouci přiznal jen „pár facek“

Napadenému muži se z baru na chvíli podařilo utéct. Oba útočníci ho ale rychle dostihli a jeden z nich do něj měl začít bodat rozbitou skleněnou lahví. Muž pak skončil s velmi vážnými zraněními v nemocnici. „Krátce po činu zadrželi kriminalisté v souvislosti s tímto případem jinou osobu. Zjistili však, že se aktivně nezúčastnila napadení,“ uvedla mluvčí Policie ČR Violeta Siřišťová. Muž se údajně jen snažil brutální šarvátku rozehnat. Při běžné prohlídce u něj ale policisté našli větší množství drog, a tak stejně skončil v jejich rukou.

Mezitím kriminalisté dál pátrali po útočnících. Po pár hodinách už jim byli na stopě. „Naším šetřením jsme zjistili místo, kde se mohli nacházet. Bylo to na Praze 3. Zde jsme si ustanovili, kde se tyto osoby nachází, a ve spolupráci se zásahovou jednotkou jsme provedli zákrok,“ uvedl kriminalista.

Kriminalisté oba muže obvinili z trestného činu těžkého ublížení na zdraví, za což jim v případě odsouzení hrozí až 10 let za mřížemi.

Tagy:
zranění úraz krimi pobodání Praha Policie České republiky Zásahová jednotka