Detaily případu pobodané cizinky na Chebsku: Muž útočil ze žárlivosti, tvrdí jejich kolegové

Policisté vzali útočníka do vazby.

Pokus o vraždu manželky na Chebsku

Okresní soud v Chebu poslal během středečního dopoledne do vazby šedesátiletého cizince, který v obci na Chebsku brutálně pobodal svou ženu. Tu se zdravotníkům podařilo zachránit a její stav stabilizovat. Podle informací CNN Prima NEWS má jít o Rumuna. Důvodem napadení měla být žárlivost ze strany agresora, jak uvedli kolegové páru ze zaměstnání. Ve firmě, kde manželé pracovali, prý s nimi nikdy problémy nebyly. Pachateli nyní hrozí trest v rozmezí deseti až osmnácti let.

Podle mluvčího chebského soudu Petra Holuba bylo nutné cizince zadržet kvůli možnosti, že by mohl utéct před zákonem za hranice. „Obviněný byl vzat do vazby z obavy, že by se mohl skrývat nebo by mohl uprchnout z České republiky. Dále z obavy, že by mohl opakovat stejnou trestnou činnost,“ popsal důvody, kvůli kterým muž skončil ve vazbě.

ČTĚTE TAKÉ: Vražda ženy otřásla Dvořištěm. O život měla přijít pracovnice nevěstince, našel ji přítel

Policisté muže obvinili z vraždy ve stádiu pokusu, přičemž cílem jeho hněvu se stala vlastní manželka. Podle policejního mluvčího Jakuba Kopřivy brutálnímu napadení předcházela hádka. „Jejich spor po chvíli vyvrcholil tím, že muž měl ženu několikrát nožem bodnout do různých částí těla. Při tomto útoku měl jednat s úmyslem svou manželku usmrtit,“ uvedl mluvčí. 53letá žena přežila díky rychlému zásahu záchranářů.

Manželský pár nebyl podle informací CNN Prima NEWS v Česku za prací poprvé. Ve výrobní firmě nedaleko malé obce na Chebsku si je zaměstnavatel chválil. Nikdy s nimi prý nebyly problémy, alkoholu neholdovali. Za vším měla být údajně žárlivost.

Možnou příčinu hádky a následného napadení přiblížili redakci CNN Prima NEWS kolegové manželského páru. Žena měla prý udržovat poměr s dalším ze zaměstnanců. S tím se však její manžel nechtěl smířit. Obviněnému muži nyní hrozí za pokus o vraždu trest v rozmezí 10 až 18 let.

Tagy: