Krvavá hádka cizinců na Chebsku: Muž zasadil manželce osm bodných ran, ta bojuje o život

Policisté vzali útočníka do vazby.

Pokus o vraždu manželky na Chebsku

Při manželské hádce dvou cizinců na západě Čech byla brutálně pobodaná žena. Policisté vyhodnotili, že muž jednal úmyslně a chtěl svoji manželku zabít. Šedesátiletého muže už policisté obvinili z vraždy ve stádiu pokusu. Nyní mu hrozí až osmnáct let vězení.

Policejní hlídku do ubytovny v malé obci na Chebsku zavolali sousedi, kteří z pokoje slyšeli hlasitou hádku a křik. Potvrdil to policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Obviněný muž měl mít na ubytovně na Chebsku slovní rozepři se svou třiapadesátiletou manželkou. Jejich spor po chvíli vyvrcholil tím, že muž měl ženu několikrát nožem bodnout do různých částí těla. Při tomto útoku měl jednat s úmyslem svou manželku usmrtit,“ sdělil redakci CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Napadení chlapce na Děčínsku: Je mi do breku, přiznal ředitel. Policie už ztotožnila útočníky

Policisté muže zadrželi přímo na ubytovně. Právě tam také poskytli první pomoc pobodané ženě. Podle informací CNN Prima NEWS jí záchranáři následně ošetřili minimálně osm bodných ran a ve vážném stavu ji převezli do nemocnice.

„Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na rozhodnutí soudu si muž počká v policejní cele,“ doplnil Kopřiva. Důvody, proč chtěli policisté na muže uvalit vazbu, se nabízejí minimálně dva. Jedním z nich může být obava, aby se před soudem neskrýval nebo neuprchl ze země. Ve hře ale může být i varianta vazby předstižné, kdy by obviněný muž mohl v trestné činnosti pokračovat nebo ji dokončit.

Soudce má o vazbě rozhodnout během úterý nebo středy. Šedesátiletému cizinci hrozí deset až osmnáct let za mřížemi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Záběry zachytily drsný útok psa na dítě. Veřejnost volá po zákazu agresivního plemena

Tagy: