Detaily hromadné bitky ve Cvikově: Policie obvinila šest mužů, ve rvačce figuroval i pes

Policisté už znají hlavní aktéry hromadné bitky ve Cvikově na Českolipsku.

Vývoj bitky ve Cvikově

Policisté už znají hlavní aktéry hromadné bitky ve Cvikově na Českolipsku. V polovině srpna se tam do sebe na ulici pustilo zhruba dvacet lidí, někteří popadli, co bylo zrovna po ruce — dřevěné i plastové tyče, vzduchem prý létaly dlažební kostky.

„Na základě zadokumentovaných důkazů vyšetřovatelka obvinila šest mužů ve věku od 18 do 44 roků z přečinu výtržnictví,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Ivana Baláková. Dva z obviněných jsou už zřejmě zkušení rváči, protože již dříve byli za výtržnictví pravomocně odsouzeni a jednomu z nich dokonce ještě ani nevypršela podmínka. Kvůli své vznětlivosti tak teď nejspíš půjde za mříže.

ČTĚTE TAKÉ: Ty zrůdo! Rozlícená matka se vrhla na vraha své dcery, video ukazuje rvačku v soudní síni

Incident se stal před hernou ve Cvikově, podle svědků byl prý na počátku spor několika mužů kvůli jedné ženě. Počáteční část konfliktu natočil jeden ze svědků na svůj mobil. Na záznamu jsou vidět dvě skupiny lidí stojící proti sobě — zhruba deset proti čtyřem. Jeden z mužů v menší skupince má u sebe psa. Hádka graduje ve fyzický útok.

„Slyšela jsem řev, tak jsem se podívala z okna a viděla jsem, jak se tam v chumlu mlátí tyčemi a klacky, honili se sem a tam, pak přijela policejní auta a většina se rozutekla,“ popsala reportérovi CNN Prima NEWS další dění obyvatelka ulice.

Přestože na videu je vidět, že někteří lidé skončili na zemi, a podle svědků tekla i krev, záchranáři byli bez práce. Podle mluvčího záchranné služby ošetření odmítli a někteří policistům následně tvrdili, že se jim nic nestalo.

Verzí toho, co přesně se stalo, koluje Cvikovem několik. Vše mělo začít v herně, kde se u automatů sešlo několik mužů a jedna žena. Právě ta měla být předmětem sporu. Jeden muž měl dojem, že další muži ženu obtěžují, a oni se pro změnu cítili být neprávem osočeni, protože prý žena obtěžovala je. Situaci komplikoval alkohol, který měli někteří účastníci sporu v krvi, i to, že jeden z nich měl u sebe údajně hodně ostrého psa.

Podobná rvačka i v Novém Boru

„Šli ven a on je začal nahánět s tím psem, bitka začala proto, že se báli toho psa,“ popsal reportérovi jeden z očitých svědků, který tvrdí, že pomáhal bitkaře od sebe odtrhávat.

Která z verzí je ta správná, policisté s jistotou nevědí ani s odstupem dvou měsíců. Většina obviněných odmítá ve věci vypovídat a výpovědi svědků se rozcházejí. Samotnou bitku ale vyšetřovatelé mají zdokumetovanou dobře, situaci zachytily městské kamery i telefony svědků, kteří pak videa sdíleli na sociálních sítích.

Hromadná rvačka se tento týden odehrála také přímo v soudní síni v USA, více v reportáži:

„V nejbližších dnech podáme státnímu zástupci návrh na podání obžaloby,“ řekla policejní mluvčí.

Zajímavé je, že obdobná bitka, za účasti více lidí, se odehrála i o den dříve v nedalekém Novém Boru. Podle policistů ale obě události nemají žádnou souvislost. „V případě z Nového Boru jsme obvinili z výtržnictví čtyři mladíky ve věku od 16 do 18 roků, zodpovídat se z něj budou před soudem pro mladistvé,“ doplnila Ivana Baláková.

Tagy: