Detaily smrtelné nehody člena Luneticů: Řídil pod vlivem, tvrdí policie. Pak odjel do ciziny

Kapela Lunetic oslavila v roce 2018 20 let.

Člen skupiny Lunetic srazil na dálnici muže

Člen kapely Lunetic Václav Jelínek se bude ze sobotního večera ještě dlouho vzpamatovávat. Krátce po 11. hodině večer měl totiž na dálnici D10 srazit muže, který svým zraněním na místě podlehl. Krimi zprávám se podařilo zjistit podrobnosti k nehodě. Ukázalo se, že Jelínek měl mít v krvi alkohol.

Neštěstí se stalo v sobotu večer na dálnici D10 nedaleko Mladé Boleslavi. Jelínek se měl zrovna vracet z vystoupení na koncertu Leoše Mareše. Po dálnici ujel 44 kilometrů, pak přišel tvrdý náraz. Srazil 45letého chodce, který přebíhal silnici.

„Představte si situaci, že jedete po dálnici a z boku vám do auta vrazí srnka. Načež to byl nějaký člověk, údajně opilý v černém oblečení, kterého si nikdo nevšiml. Spadl na silnici a auto, které jelo zhruba 500 metrů za Vaškem, ho přejelo,“ vylíčil děsivou nehodu manažer kapely Lunetic Zdeněk Obhlídal.

Jelínek měl muži začít poskytovat první pomoc. Přidali se k němu i další svědci a vzápětí záchranáři. Boj o život ale prohráli. „Muž následkům zranění podlehl,“ potvrdila policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Jelínkovi policie odebrala řidičák

Policisté vyšetřující tragickou nehodu, se na místě snažili zjistit její příčiny. Tedy, proč šel muž po dálnici a riskoval svůj život. Během toho provedli také dechové zkoušky u obou řidičů, kteří muže srazili. „U řidičky byl výsledek negativní. U řidiče jsme při opakovaných dechových zkoušách naměřili hodnoty do 0,4 promile. Řidiči jsme na místě odebrali řidičský průkaz,“ uvedla policie s tím, že se nehodou dál zabývá.

Manažer kapely prý o odebrání řidičského průkazu jeho svěřenci nic nevěděl. „Tak to nevím, tuto informaci nemám a slyším ji od vás poprvé,“ okomentoval Obhlídal.

Jelínek se rozhodl na nějaký čas utéct před dotazy médií nebo fanoušků a hned ráno po tragédii opustil Českou republiku. Podle Odbíhala odcestoval s manželkou na Ibizu, kde se vzpamatovává ze šoku.

Tagy: