Policie zadržela muže, který měl v bytě držet ženu násilím. Okolnosti zjišťují kriminalisté

Policisté zadrželi muže, který měl násilím držet svou partnerku v bytě v pražském Braníku.

Zásahová jednotka v pražském Braníku

V pražském Braníku policisté v úterý několik hodin prověřovali oznámení o ženě, kterou zadržuje muž násilím v bytě. Muže zadržela zásahová jednotka a spolu se ženou byl předveden na policejní služebnu, řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Informaci o možném násilí dostali policisté před 16:00 prostřednictvím tísňové linky. „Oznamovatel nám sdělil, že v ulici Vavřenově v jednom z bytů v domě by se měl nalézat muž, který tam násilím drží ženu,“ řekl mluvčí policie. Na místo dorazili policejní hlídky, policisté ze zásahové jednotky a vyjednávači.

Policisté pak postupně dům prohledávali. „V průběhu prověřování události získali kriminalisté řadu indicií, které je přivedly ke konkrétnímu bytu,“ uvedl Rybanský.

Policejní vyjednávačka poté přesvědčila ženu v bytě, aby policistům otevřela. „Za ní byl muž, kterého zadržela zásahová jednotka za pomoci donucovacích prostředků. V tuto chvíli byli oba předvedeni na policejní služebnu, kde budou probíhat další úkony trestního řízení,“ dodal mluvčí.

Tagy: